© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
17.11.2014 17:16:01

Dobro so jo odnesli

vszi

Vodstvo jadranske lige je določilo kazen za incident na tekmi med Levskim in Partizanom.

Bolgarski klub bo moral naslednji domači tekmi, ko bosta v Sofiji gostovala Cibona in Crvena zvezda, igrati brez prisotnosti gledalcev, poleg tega mora plačati še 5500 evrov.


Govorilo se je tudi o izključitvi iz lige, a jasno je bilo, da se vodilni možje ne bodo odločili za tako drastičen ukrep. Levski je vendarle komaj prišel v ligo, za njegovo nastopanje obstaja obojestranski interes, olajševalna okoliščina je bila tudi to, da so igralci in vodstvo bolgarskega kluba ob vdoru navijačev Levskega na parket in nasprotno tribuno, na kateri so napadli peščico pristašev Partizana, slednji in košarkarjem črno-belih takoj stopili v bran

Vodstvo Levskega se je že v nedeljo v precej dolgi izjavi opravičilo za divjanje navijačev, do katerega najbrž ne bi prišlo, če bi bilo varovanje v dvorani boljše. Največji del denarne kazni – 3000 evrov – je bil prisojen zaradi nešportnega obnašanja gledalcev, po tisoč evrov zaradi metanja predmetov na igrišče, ki bi lahko poškodovali ljudi, in zaradi slabe organizacije, 500 evrov pa zaradi metanja predmetov na parket, ki ljudem niso nevarni.