© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
14.11.2014 12:38:16

UNION OLIMPIJA – IGOKEA: Za hitrejše celjenje

Marko Marinović
Marko Marinović
Nikola Miljković

Prejšnji teden so košarkarji Uniona Olimpije zaradi koncerta kanadskega pevca Michaela Bubleja dvoboj evropskega pokala z Zenitom odigrali v torek namesto v sredo, ta teden pa je ameriška skupina OneRepublic, ki bo v Stožicah nastopila v nedeljo, razlog za to, da zmaji tekmo osmega kroga lige ABA z Igokeo igrajo že nocoj ob 20.30.

Igokea je pred mesecem in pol že gostovala v Ljubljani, v generalki pred začetkom sezone je Olimpija slavila za šest točk. Tudi tisto srečanje je minilo po podobnem vzorcu, kot kar nekaj letošnjih tekem zmajev v tej sezoni: dober začetek, nato padec, na koncu pa vseeno zmaga. Tako je bilo tudi v sredo, ko so Ljubljančani nadaljevali uspešne nastope v evropskem pokalu. Tam jim gre zaenkrat vse kot po maslu, malce manj pa so zadovoljni z opravljenim v ligi ABA.

LE ENO VEČ OD PORAZOV
Kakorkoli obrnejo, imajo vendarle le eno zmago več od porazov, le eno zmago več od Partizana ali Cibone, ki sta imela zelo neposrečen start. Tega se zavedajo tudi sami, predvsem tisti poraz z Metalcem zeleno-bele peče in grenkobe ni povsem odpravila niti zadnja zmaga v Zadru. Verjetno je ne bi niti morebitni današnji uspeh, bi pa novi dve točki poskrbeli vsaj za to, da bi se "rana" hitreje celila.

Olimpija bo znova nastopila oslabljena, brez poškodovanih Sasuja Salina, Dina Murića in Jake Brodnika, zelo verjetno pa bo zaigral Mirza Begić, ki ni potoval v Rigo. Tam se je še posebej izkazal Blaž Mahkovic: "Zelo pomembna tekma je pred nami. Liga ABA nam veliko pomeni in želimo si zmage v Stožicah. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da zmagamo."

IZJEMNO JO SPOŠTUJEMO
Pomembnosti tekme se zaveda tudi trener Aleš Pipan, ki od svojih varovancev pričakuje, da bodo na parketu pokazali svoj maksimum. "Igokea je izkušena in kakovostna ekipa, ki jo izjemno spoštujemo. Vsako najmanjšo napako nasprotnika zna dobro izkoristiti. Odigrati moramo agresivno in zbrano tako v obrambi kot v napadu," pravi ljubljanski strateg, ki bo skušal taktično prelisičiti kolega na klopi Igokee Vlado Jovanovića.

NE MOREMO PRETITI OLIMPIJI
Slednji se po nekajtedenski odsotnosti zaradi osebnih razlogov prav v Stožicah spet vrača "v sedlo". "Ne moremo pretiti Olimpiji, skušali bomo odigrati kakovostno tekmo. Skozi vse srečanje moramo biti osredotočeni in ne smemo dovoliti, da nam Ljubljančani že na začetku vsilijo svoj ritem. Če bomo ustavili njihov met za tri točke in kontrolirali skok, potem lahko pride do izenačene tekme, v tej pa so vselej mogoča presenečenja, čeprav je Olimpija favoritinja," pravi Jovanović, ki zelo ceni zmaje: "Ne glede na napovedi, so sestavili dobro ekipo. Mislim predvsem na Marka Marinovića, s katerim je Olimpija zelo pridobila na kakovosti. Drugi igralec, ki bi ga izpostavil, je Mirza Begić, ki je prinesel kakovost pod košem. Olimpija igra zelo dobro, raznovrstno, doma je dobro razpoložena."

Naj tako tudi ostane, dodajamo mi, in naj se prvak BiH, ki je lani dobil oba medsebojna obračuna z Olimpijo, tudi s petega letošnjega gostovanja vrne poražen.