© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
11.11.2014 10:51:03

Dobro se z dobrim vrača

Nikola Miljković

Luka Rupnik je v soboto odigral svojo najboljšo tekmo v dresu Uniona Olimpije.

"V prvem napadu je Belošević naredil dober blok in sem lahko šel do konca, potem se je odprlo," se je pošalil Idrijčan. Dobra volja je bila po zelo dobri predstavi v Zadru razumljiva, a Rupnik ni želel izpostavljati sebe.

"Važneje je, da so zmage. Potem je tudi vzdušje boljše in igralci pridemo bolj do izraza. V soboto smo se kot ekipa razleteli, igrali dosti hitro, poletno. Igra, ki smo jo prikazali v prvem polčasu v Zadru ali v prvem polčasu z Zenitom ter zadnji četrtini s Szolnokijem, je tista hitra tranzicijska igra, ki bi nas morala krasiti tudi v prihodnje," pravi 21-letni organizator igre.

Na dvoboju z Zadrom je prvič letos srečanje začel v prvi peterki. "Nekako sem to pričakoval, saj imajo na mojem položaju agresivnega Američana Florenca. Trener mi večkrat zaupa obrambne naloge na hitrih organizatorjih igre. Potihoma sem pričakoval, se pripravil na to, zlasti v obrambi, potem pa je steklo še v napadu. Drugače mi je vseeno, ali začnem v prvi peterki ali s klopi, da le ekipa ne pade, kadar sem na igrišču," je spet poudaril širšo sliko svoje vloge.

Da je ta letos večja kot v prejšnjih sezonah, ni naključje. "Poleti sem izdatno treniral, odpovedal sem se morju in čas namenil treningu. Za zdaj se mi trdo delo obrestuje. Dobro se z dobrim vrača."

pipan 1 nm
Nikola MIljković

TRENER ALEŠ PIPAN O VEF-U

"So zanimiva ekipa. Igrajo zelo agresivno. Morda doma še bolj kot v gosteh. Vemo, da so v latvijski šoli košarke dobri strelci na zunanjih položajih. Na položaju organizatorja igre je po tem, ko so odpustili Dillarda, glavni igralec Robinson, ki je prej igral na dvojki. Vse se začenja in končuje pri njem. Od domačih igralcev velja izpostaviti Janisa Timmo, ki je raznovrsten igralec, lahko igra na pozicijah od ena do štiri, večino časa pa je na krilnem položaju. Je gonilna sila ekipe. Pod košem imajo 216 centimetrov visokega robustnega Falla, ki odlično sodeluje z zunanjimi igralci, dobro skače."

Tudi pri njem je, tako kot pri celotni ekipi, še opaziti nihanja v igri. "Vse tekme bolj ali manj potekajo po enakem kopitu: hitro si pridobimo prednost in nato nerazumljivo pademo. Tega se zavedamo in vemo, kje moramo odpraviti napake. Mislim, da bomo v prihodnje manj oscilirali in tekmo konstantno igrali do konca," pravi Rupnik in upa, da bo tako že danes v Rigi.

Tekmec VEF ima le eno zmago, res pa je, da je trikrat gostoval in da v svoji dvorani še ni izgubil. "Kot na vsakem gostovanju v evropskem pokalu, bo tudi na tem težko. Latvijci imajo nekaj dobrih domačih košarkarjev, dva reprezentanta, več ali manj pa se vse vrti okrog Robinsona in Timme. Tudi oni so mlada, agresivna ekipa, igrajo z veliko protinapadi, čaka nas težko delo. Če bomo upoštevali vsa navodila trenerskega štaba in dali svoj maksimum, potem spet lahko pridemo do dveh točk," je prepričan Rupnik.