© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
09.11.2014 09:18:15

Naj vzpon še počaka

Nikola Miljković

Kdo bi si mislil, da bo v sedmem krogu ob gostovanju Cibone Krka imela kar tri zmage več od tekmeca? A Dolenjci so na začetku sezone pokazali precej več od Zagrebčanov, kar pa še ne pomeni, da jih jutri ob 17. uri ne čaka presneto zahtevna naloga, če bodo želeli doseči še šesto zmago.

Skoraj natanko leto dni je, odkar so v Ciboni zamenjali trenerja Nevena Spahija in na njegovo mesto posadili Slavena Rimca, ta pa si je za najožjega pomočnika izbral Jurico Golemca. Prva tekma, ki jo je Rimac vodil, je bilo gostovanje pri Krki. Cibona je takrat zmagala in tako začela svojo nepozabno sezono, v kateri je odšla vse do konca in naslova prvaka.

Letošnja sezona se je za Cibono začela slabo, po šestih krogih ima le dve zmagi, obe je dosegla v svoji dvorani. Turbulence v klubu in igralske spremembe še po začetku sezone so razlog za to, toda stanje v klubu se umirja in rešuje, Rimac pa ima po zadnjih prihodih na voljo že zelo spodobno moštvo. Tekma s Krko je, podobno kot lani, spet priložnost za nov vzpon.

»Glede na naše dosedanje predstave pri Krki gotovo pričakujejo zmago, mi pa se moramo primerno zoperstaviti in se predstaviti v lepši luči," pravi Rimac, ki izpostavlja Malcolma Armsteada ter zelo ceni trenerja Aleksandra Džikića. "Vemo, da so vse njegove ekipe kakovostne, igrajo pametno v obrambi in zanesljivo. Čaka nas težko delo, a nimamo kaj izgubiti," je še povedal zagrebški trener.

Dejansko je breme favorita na strani krkašev, ki so si ga z dobrim začetkom sezone naložili kar sami. Džikić je v sredo po zmagi v državnem prvenstvu nad Heliosom besnel nad svojimi varovanci, ki jih je zbral kar na klopi in jim povedal nekaj krepkih. Če je v domači ligi še nezadovoljen, Džikić tega razloga nima v ligi ABA, kjer so Novomeščani odigrali zelo dobro in klonili le v Laktaših. Doma so še posebej zanesljivi, in če bodo prikazali takšno predstavo tudi danes, sta novi točki povsem realni.