© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
07.11.2014 11:28:30

Ilievski prihaja v Novo mesto

Arsen Perić

Nekdanji makedonski reprezentant in član Uniona Olimpije Vlado Ilievski je podpisal pogodbo z zagrebško Cibono.

V zadnjem času ga je bilo mogoče videvati na tekmah Olimpije in marsikateri navijač zmajev je najbrž pomislil, kako lepo bi ga bilo spet videti v zeleno-belem dresu. Slednjega je nosil kar trikrat, prvič v letih 2001-2003, drugič v sezoni 2008/09 in nazadnje med letoma 2009 in 2011.

A po drugi strani je bilo večini tudi jasno, da za to ni nobenih možnosti, saj Olimpija na položaju organizatorja igre že ima Marka Marinovića, Luko Rupnika ter tudi Paola Marinellija. Ilievski je pač zgolj izkoristil možnost obiska tekem, ker še ni imel kluba in je bil doma v Ljubljani.

Zdaj ga v Stožicah ne bo več, oziroma le 23. decembra, ko bo tam gostovala Cibona. Danes je namreč tudi uradno postal njen član, potem ko se je v zadnjih dneh že govorilo o tem, da bo okrepil volkove.

Slednji so iskali še enega igralca na tem položaju, na katerem imajo praktično le Jerrela Blassingama. Čeprav je Američan še tako dober, so nasprotne ekipe točno vedele, od kje jim preti največja nevarnost in ga vseskozi utrujale. Zdaj je dobil pomoč v Ilievskem, za katerega je Cibona že 13. klub v profesionalni karieri. Nazadnje je lani igral v češkem Nymburku, letos pa naj bi postal član kazahstanske Astane, a je prestop padel v vodo.

Prvi nastop v dresu Zagrebčanov bo 34-letni Ilievski imel že v nedeljo, ko Cibona gostuje v Novem mestu.