© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
10.11.2014 19:40:36

V Ljubljani popust, v tujino tudi na žeton

Nikola Miljković

Prav mogoče je, da je bilo pet točk in šest skokov, kolikor jih je dosegel v soboto na tekmi lige ABA v Zadru, zadnje, kar je Mirza Begić prispeval v zeleno-belem dresu.

Uradno zaradi osebnih razlogov, kot so že v nedeljo zvečer sporočili iz kluba. Nič tako zelo nenavadnega, če ne bi Begić v Olimpiji igral zastonj s pogodbo, ki mu v vsakem trenutku omogoča odhod, in če se ne bi že prejšnji teden pričakovalo, da bo zapustil Stožice. V Zadar je nato vseeno potoval, v Rigo ne več.

Drugega kot to, da je neodhod povezan s prestopom, nam ni prišlo na misel. "Tudi to, a imam še nekatere druge, družinske obveznosti, tako da smo se s klubom dogovorili, da ostanem doma," nam Begić ni zanikal, da se v zvezi z odhodom iz Olimpije nekaj dogaja.

Pravzaprav dogaja veliko, pogovori intenzivno potekajo. Ni skrivnost, da si Begića v svoje vrste najbolj želi Anadolu Efes, ki išče zamenjavo za Nenada Krstića, potem ko si je srbski center zlomil roko in ga še nekaj tednov ne bo nazaj. "Res je, da se menimo z Efesom. Je pa še ena ekipa, ki si me tudi želi in se pogovarjamo," je potrdil tudi 29-letni 216 centimetrov visoki košarkar.

begic_5090 ap
Arsen Perić

Res je, da se menimo z Efesom. Je pa še ena ekipa, ki si me tudi želi in se pogovarjamo.


Pa bi bil pripravljen oditi v turško moštvo, ki ga vodi sloviti Duda Ivković, tudi le za določen čas, potem ko se bo Krstić vrnil, pa spet vzeti pot pod noge? "Bi bil, če bi dobil primeren denar. Bomo videli, prav to se menimo," je Begić izdal še malo več. Če česa, potem denarja Anadolu Efesu ne manjka, povsem drugače kot Olimpiji, ki ji je doslej pomagal, ne da bi mu morala za to plačevati.

"Večkrat sem rekel, da bi najraje kar ostal tu. Z direktorjem Zupančičem sva se nekajkrat pogovarjala, a prav konkretno nikoli. Vsi dobro vemo, kakšen je finančni položaj, Olimpija nima denarja, vsaj zaenkrat ne. Sam sicer nikoli nisem iskal visoke pogodbe, to v klubu tudi vedo, a takšna je situacija," je Begić povedal znano dejstvo, da bi v Ljubljani igral tudi za precej manj denarja, kot ga lahko zasluži v tujini, a je tudi to za stožiški klub očitno prevelik zalogaj.

Možnost, da bi se v petek, ko Olimpija v ligi ABA gosti Igokeo, spet pojavil v zeleno-belem dresu, sicer obstaja, kot je povedal Begić, pa naj bi se najpozneje v sredo že vedelo precej več glede odhoda. A če pogledamo s stališča Efesa, potem bi bilo smiselno dogovor čim prej zaključiti, saj dnevi in tekme tečejo, drugače se prestopa niti ne bi izplačalo izpeljati.

Povedano drugače: če Begić še ta teden ne bo postal član Anadolu Efesa, potem je vprašanje, ali sploh bo. Turki naslednjo tekmo v evroligi igrajo v petek, tekmec pa bo madridski Real, torej moštvo, v katerem je Begić preživel dve sezoni med letoma 2011 in 2013.