© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
18.07.2015 11:29:54

Kopitar je glavna prioriteta Kalifornijcev

Profimedia

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar bi lahko že v kratkem podpisal novo pogodbo z Los Angelesom.

Anže Kopitar dres Kraljev iz Los Angelesa nosi od leta 2006 dalje, v tem času je bil s klubom iz Kalifornije dvakrat zmagovalec lige NHL. V slednji je doslej odigral 683 tekem, zabil 218 golov, prispeval 392 podaj in skupaj zbral 610 točk. Tudi statistika ga uvršča med najboljše hokejiste v severnoameriškem tekmovanju, zato res ne bi bilo presenečenje, če bi zanimanje za Gorenjca pokazal kakšen od tekmecev Los Angelesa. A pri slednjem nočejo niti pomisliti na to, da bi jih Kopitar zapustil, zato naj bi bila uprava kluba že pripravljena na začetek pogovorov o podaljšanju sodelovanja.

Kopitar ima trenutno z Los Angelesom podpisano sedemletno pogodbo v višini 47,6 milijona dolarjev, toda na koncu naslednje sezone bo potekla in slovenski zvezdnik bi lahko postal prost hokejist. A ker si pri klubu, ki je doslej osvojil dva Stanleyjeva pokala, oba s Kopitarjem, tega nočejo dovoliti, so Kopitarja po poročanju severnoameriških medijev postavili na prvo mesto prioritetnih nalog.

Kako v tem trenutku razmišlja 27-letnik, ni znano, je pa v preteklosti večkrat poudaril, da mu je v Los Angelesu zelo lepo in da uživa v življenju tam. Pa tudi pri Kraljih ima vlogo, o kateri je nekoč zgolj sanjal. Ima torej sploh kakšen razlog, zakaj bi se želel preseliti drugam?