© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
16.07.2015 09:28:54

Tudi Ogrizek prepričal zmaje

psno

Vodstvo zmajev nadaljuje sestavljanje moštva za sezono 2015/16. Kot tretji je svojo prvo profesionalno pogodbo v karieri podpisal Aljaž Ogrizek.

Štiriindvajsetletni napadalec se je navijačem zmajev predstavil že ob koncu lanske sezone, ko je za Telemach Olimpijo nastopil na zadnjih treh tekmah v ligi EBEL. Na njih je dokazal, da gre zagotovo za enega najhitrejših hokejistov v ligi. Strokovni štab zeleno-belih je prepričal tudi s svojim odnosom na treningih in tekmah. V zgodovino se je Aljaž Ogrizek, na gostovanju v Gradcu, zapisal kot zadnji strelec zmajev v EBEL sezoni 2014/15.


V mlajših selekcijah je krilni napadalec nastopal za matični Maribor. Pred sezono 2009/10 se je preselil na Češko, kjer je dve sezoni branil barve mladinskega moštva Olomouc. Iz Moravske se je nato vrnil k lisjakom, v minuli sezoni pa je uspešno nosil dres Celja. V ligi INL je bil najučinkovitejši hokejist rumeno-modrih, s 25 zadetki pa je bil tudi prvi golgeter tekmovanja. S Celjani se je v polfinalu državnega prvenstva srečal z zmaji ter bil strelec edinega zadetka Celja v seriji.

"Zelo vesel sem bil, da me je Olimpija opazila prek lige INL, kjer sem imel zelo dobro sezono. Tako sem nastopil na treh tekmah lige EBEL, kjer je raven višja. Mislim, da sem se dobro odrezal in dosegel celo gol. Z nastopanjem v ligi bom imel večjo možnost za napredovanje in si morda tudi odprl vrata do članske reprezentance," so bile prve besede Aljaža Ogrizka po podpisu pogodbe.

Aljaž Ogrizek je s slovenskim predstavnikom v ligi EBEL sklenil dvoletno pogodbo. V njej bo na hrbtu nosil številko 7.