© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.04.2015 08:22:53

Kopi osmo sezono zapored najučinkovitejši Kralj (video)

Reuters

Hokejisti Los Angelesa so odigrali zadnjo tekmo rednega dela sezone.

Od nje so se poslovili s sladko domačo zmago nad pacifiškim tekmecem San Josejem s 4:1. Anže Kopitar je še osmo sezono zapored najboljši strelec Kraljev.

Los Angeles se prvič po letu 2009 ni uvrstil v končnico. Za Hrušičanom je deveta sezona v najmočnejši hokejski ligi na svetu, s 64 točkami (16+48) na 79 odigranih tekmah pa je bil še osmič zapored prvi strelec ekipe.

Hkrati je bil spet izbran za najboljšega obrambnega igralca svojega moštva. Z 48 podajami je tudi najboljši podajalec moštva, medtem ko je največ golov (28) zabil Jeff Carter.

V točkovnem izkupičku je Kopitar sezono končal v prvi trideseterici najkoristnejših igralcev ter prvi deseterici najboljših podajalcev tekmovanja. Lani je v rednem delu na 82 tekmah vpisal 70 točk (29+41).

Derbi pacifiške skupine z Morskimi psi je bil le prestižnega pomena, saj sta obe moštvi še pred zadnjo tekmo izpadli iz bojev za končnico.

San Jose je že po minuti in 38 sekundah ob igralcu več na ledu v vodstvo popeljal Brett Burns. A se Kralji niso vdali v usodo, v 31. minuti je izenačil Tyler Toffoli. Sledila je še sijajna zadnja tretjina, v kateri so domačini dokazali, kdo je gospodar Staples Centra. V polno so zadeli Brayden McNabb, Marian Gaborik in Andy Andreoff za 40. zmago v sezoni.

To je bila tudi prva tekma, na kateri sta Kopitarja v živo v razprodanem Staples Centru pred 18.230 navijačev spremljali žena Ines in prvorojenka Neža. Anže je proti vratom sprožil tri strele, a ostal brez točk.

Kralji so imeli enak izkupiček kot pred tremi leti, torej 40 zmag, 27 porazov in 15 porazov po kazenskih strelih ali podaljšku. Skupno so obakrat zbrali 95 točk. Osvojili so četrto mesto v pacifiški skupini, z dvema točkama manj od Calgaryja, ki se je skupaj z Anaheimom in Vancouvro uvrstil v kočnico.

Prav tako so brez končnice ostali hokejisti Bostona. Zadnji dan rednega dela sta bili v igri še preostali mesti v vzhodnem delu lige. Vstopnici sta dobili ekipi Ottawa in Pittsburgh. Ottawa je bila boljša s 3:1 od Philadelphie, Pittsburgh pa je za sklepno dejanje rednega dela odpravil najslabšo ekipo lige Buffalo Sabres z 2:0.

Bostončanov po sedmih letih ne bo v končnici, potem ko so se od sezone poslovili s porazom v gosteh pri Tampa Bay Lightning po kazenskih strelih z 2:3. Da se ne bodo uvrstili v končnico, so Kosmatinci izvedeli med tekmo, ko so slišali vesti o zmagi Pingvinov.

S sklepnim dejanjem rednega dela sezone je znanih vseh 16 ekip, ki se bo v izločilnih bojih potegovalo za preboj v veliki finale, osem na Zahodu in osem na Vzhodu.

V vzhodnem delu konference bo najboljša ekipa rednega dela in dobitnik predsedniškega pokala New York Rangers v konferenčnem četrtfinalu palice prekrižala z osmim Pittsburghom. Washington se bo meril z ekipo New York Islanders, Montreal čaka kanadski obračun z Ottawo, Tampa Bay pa se bo udarila z Detroitom.

Pari izločilnih bojev na Zahodu pa so: najboljša ekipa tega dela lige Anaheim in osmi Winnipeg, Vancouver - Calgary, St. Louis - Minnesota ter Nashville - Chicago.

IZIDI
Los Angeles Kings - San Jose Sharks            4:1
(Anže Kopitar 3 streli v 17:38 min. za Los Angeles)
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators          1:3
Winnipeg Jets - Calgary Flames                 5:1
Washington Capitals - New York Rangers         2:4
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins           0:2
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens       3:4 - kazenski streli
Florida Panthers - New Jersey Devils           3:2
New York Islanders - Columbus Blue Jackets     4:5 - kazenski streli
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings        0:2
St. Louis Blues - Minnesota Wild               4:2
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins            3:2 - kazenski streli
Dallas Stars - Nashville Predators             4:1
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks        3:2
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks                1:2
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers            6:5