© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
19.10.2014 10:43:05

Tudi Jegličev tretji premalo (video)

Grega Wernig

V soboto so bile na sporedu v ligi KHL štiri tekme, na katerih sta igrala dva kluba s slovenskimi igralci.

Bratislava Žiga Jegliča in Roka Tičarja je gostovala v Čeljabinsku, kjer pa so Slovaki morali z enim golom razlike priznati poraz z 2:3 pred Traktorjem.

Slovenca na delu na slovaškem sta se spet izkazala, a je bilo to še enkrat več premalo, da bi se s soigralci veselila zmage.

Rok in Žiga sta namreč v 36. minuti izvedla akcijo, s katero so gostje prišli do vodstva z 2:1. Rok je lepo prelisičil več tekmecev in vknjižil šesto podajo, Žiga pa tretji gol v sezoni, ko je ploščku po strelu branilca pred golom spremenil smer.

Oba sta na ledu tokrat preživela dobrih 17 minut. Rok je na gol streljal kar štirikrat, Žiga pa trikrat. Slednji je blokiral en strel, Rok pa je dobil štiri od desetih sodniških metov.

Medveščak je Hanti-Mansijsk zapustil boljše volje. Sicer ne s popolnim izkupičkom, a z zmago po podaljšku z 2:1. Marcel Rodman še naprej ostaja na stranskih tirnicah.

Tako Medveščak kot Slovan bosta znova igrala v ponedeljek in to ravno na obratnih prizoriščih kot v soboto. Zagrebčani v Čeljabinsku, Bratislavčani pa v Hanti-Mansijsku.

CSKA Jana Muršaka bo igral v torek, ko moskovsko moštvo gosti Bars iz Kazana. Ali bo Jan, ki ga zaradi naleta na četrtkovi tekmi boli zapestje, igral, bo jasno jutri.