© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
19.08.2024 19:05:45

Risi v boj za olimpijske igre, selektor pa v posebni situaciji: 'Veste, Slovenci smo tak narod ... '
Plus

Luka Vovk

Ne prav vseh, a vseeno večino želene zasedbe je lahko danes popoldne na Bledu pozdravil selektor članske reprezentance Edo Terglav, ki rise še tako zgodaj, na višku poletja, še ni zbral. A razlog je že dolgo znan, cilj izreden, poletje podrejeno le temu – naša hokejska reprezentanca želi še tretjič zaigrati na največjem hokejskem turnirju, olimpijskih igrah, ki jih bo leta 2026 gostil Milano.

Pred tedni je Terglav v javnost poslal seznam izbrancev, na katere želi računati na prvi akciji letos, ki predstavlja drugi vrhunec tega koledarskega leta. Prvega, aprila v Bolzanu, so risi opravili v skladu s pričakovanji in cilji in se spet prebili v elitno divizijo, zdaj so v igri sanje slehernega športnika.


POPOLNI LE DVA SKUPNA TRENINGA

Na Bledu selektor ne bo mogel pozdraviti vseh igralcev. Četverica – Jan Drozg, Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič – se bo izbrani vrsti pridružila šele na prizorišču kvalifikacijskega turnirja v Rigi, Gašper Krošelj in Rok Tičar se bosta tej pridružila v torek, Matic Török v četrtek, dva dni kasneje pa bo celoto v domovini zaokrožil še Anže Kuralt. Ko bo ekipa v Rigi končno zbrana v celoti, bo skupaj opravila zgolj dva treninga.


ROBAR NIČ VEČ V STROKOVNEM ŠTABU
Ta teden se bo reprezentanca dvakrat pomerila z Avstrijci, v četrtek ob 19. uri na Bledu, v soboto popoldne pa še v Gradcu.