© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
19.08.2024 16:43:04

Direktor Olimpije tudi o prihodu Roberta Saboliča med zmaje: 'Ni samo zamahnil z roko, pravzaprav me je navdušil z ...
Plus

Martin Metelko

S prihodom novega vlagatelja, kanadskega poslovneža Alexandra Lefebvra se zdi, da se v ljubljanskem hokeju obetajo novi, obetavnejši časi. Kaj natančno se je v zadnjih mesecih dogajalo na Celovški 25? Kje bo videti največ sprememb? Kje tičijo največji izzivi? Kakšno je stanje v mladinskem pogonu? O tem in še čem smo pred kratkim govorili z direktorjem Olimpije Ljubljane Anžetom Ulčarjem.

Kakšno je bilo to poletje v pisarni kluba v primerjavi s prejšnjimi poletji?
Z vidika obremenjenosti s financami je bilo lažje. Dobro je imeti zagotovljeno kratkoročno in srednjeročno stabilnost, hkrati je tu potencial za postopno višje ambicije, če bomo delali pravilno. Vsekakor je neko olajšanje in motivacija pa tudi odgovornost. Bilo je lažje, a marsikaj vseeno potegne za sabo, in je bilo naporno. Treba je ostati odgovoren, racionalen, zelo hitro se stroškovno težave premaknejo na višjo raven, dobijo večje razsežnosti. Mislim, da smo zelo dobro definirali naš načrt, zelo racionalno zastavili začetek v smislu postopne organizacijske rasti, apetitov, ambicij in posledično tudi stroškov. Sem zagovornik takega pristopa, ker imamo odgovornost tudi do splošnega in športnega okolja v Sloveniji. Ne gre za kratkoročen rezultat, potem pa bi bilo, to to. Imamo mlade selekcije, navsezadnje smo edini profesionalni hokejski klub v Sloveniji in imamo odgovornost do celotnega prostora. To odgovornost resno jemljemo.

anze ulcar 23 lv
MPA

DOBILI SMO VSE, KAR SMO ŽELELI
Znesek, ki ga je Alexandre Lefebvre vložil klub, ostaja skrivnost, pa vendar, kaj ste z njim že lahko storili? Kaj je več denarja klubu prineslo? Kaj imate zdaj, česar lani niste imeli?
Za strastne ljubitelje hokej je očitno, da so se na mestu okrepitev pojavljati višji kalibri igralcev. Torej, lahko smo pogledali malo višje, proti tujcem, ki so že uveljavljeni na ravni, na kateri igramo. Doslej smo vedno gledali v raven nižje, iskali tujce, ki so bili dobri in računali, da bo tako tudi pri nas. Tujci so tudi izkušenejši, to prinese tudi drugo dimenzijo slačilnici, ne samo na ledu. V ekipi je tudi nekaj slovenskih imen, ki si jih v preteklosti nismo mogli privoščiti, to ne bi bilo odgovorno. Vedno greš lahko v neracionalen nakup, a to ne gre. Naša glavna smernica ostaja, da je ekipa v osnovi slovenska in da s tujci nadgradimo ekipo. Kar zadeva igralcev, dobili smo vse, kar smo želeli. Z igralci, s katerimi smo se resno pogovarjali, so zdaj z nami, in tega sem zelo vesel. Alexandrov prihod bo močno viden v startu v sezono. Kar nekaj denarja, truda in časa smo vložili v izkušnjo gledalcev na tekmi. Ponudili bomo sodobno ponudbo različnih navijaških artiklov, ki si jih doslej nismo mogli privoščiti. Zdaj bomo imeli v dvorani tudi svojo trgovino, šov na tekmi bo na višji ravni.
Tu so tudi mlade selekcije. Korak naprej smo naredili tudi v nudenju pogojev in standardov, ki jih ponujamo mladim ljubljanskim hokejistom. Mitja Šivic je prevzel vlogo vodje trenerjev, prej si nismo mogli privoščiti, da bi imeli človeka, ki bo samo koordiniral in skrbel za strokovno rast. Pridružil se nam je Rus Danil Kulikov, trener razvoja hokejske tehnike. Šivic ga je poznal kot igralca in ga je uspel prepričati, da je prišel v Ljubljano za vsaj eno leto, s ciljem, da ostane dlje.

anze ulcar 23
MPA

IGRALCEV NE DELIMO NA TO, OD KOD PRIHAJAJO
Med domačimi okrepitvami je najbolj zveneča gotovo Robert Sabolič, ki nosi zeleni dres, kar je dvignilo precej prahu. Na Saboliča hokejska javnost gleda kot na ikono jeseniškega hokeja, ikono Olimpijinega največjega rivala. Jasno je, da prestopi z Jesenic v Ljubljano in obratno niso več tako sporni, kot so bili pred desetletji, ko je bilo to preprosto nepredstavljivo. Je Sabolič dolgo razmišljal o selitvi v Tivoli? Sta se pogovarjala o tej temi?

Galerija