© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
EKipa SN / hu
EKipa SN / hu
30.05.2024 09:37:52

Kopitar spet za Slovenijo? Selektor govoril s slovenskim super zvezdnikom, odgovor pa ...

Martin Metelko

Po končani sezoni in zdaj še končanem svetovnem prvenstvu elite na Češkem, po katerem Slovenija lahko v določeni meri že sluti, kaj jo čaka čez leto dni, bo hitro prišel čas, ko se bodo misli usmerile v sezono 2024/25, ki se je v bistvu nekako že začela.

Po svetovnem prvenstvu divizije 1A v Bolzanu, kjer je Slovenija z drugim mestom prišla do nove vstopnice za elito, smo s selektorjem Edom Terglavom klepetali tudi o drugem vrhuncu koledarskega leta 2024. Pomlad in nato poletje bosta spet hitro minila, igralci bodo že julija v svojih klubih, vsi pa vemo, da mnoge konec avgusta in v začetku septembra čaka velik izziv – zadnji krog kvalifikacij za olimpijske igre v Milanu, ki bodo potekale od 6. do 22. februarja 2026.

Že nekaj časa je termin kvalifikacij postavljen tako, da lahko na njem svoji državi do turnirja pod petimi krogi pomagajo tudi najboljši posamezniki – to je igralci, ki se dokazujejo v ligi NHL. Slovenci imamo enega takega igralca, velikana, veleasa Anžeta Kopitarja. S Terglavom smo se teme »AK11 in Slovenija« preteklo sezono večkrat dotaknili. Vedeli smo, da centralnega napadalca med risi v Bolzanu ne bo, a bolj nas je ves čas zanimalo, ali bo naš hokejski dragulj sodeloval v kvalifikacijah za OI v Rigi.

Terglav nam je na Južnem Tirolskem zatrdil, da bo s Kopitarjem v kratkem času stopil v stik, obljubo pa tudi držal. Poklical je Kopitarja, se z njim pogovoril o reprezentanci, odgovor hokejista, ki je v članskem dresu Slovenije leta 2005 v Rigi debitiral ravno v olimpijskih kvalifikacijah, pa »neodločen«. Anže reprezentanci ni rekel ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!