© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
05.05.2015 23:18:51

Švicarji minimalno, Belorusi zanesljivo

Reuters

V sredo so bile na svetovnem prvenstvu poleg dvoboja med Slovenijo in Slovaško na sporedu še tri tekme. V "slovenski skupini" je do prepričljive zmage prišla Belorusija, ki je bila s 5:1 boljša od Danske, v Pragi je Nemčija z 0:1 izgubila s Švico, Francozi so z 2:0 odpravili Avstrijce.

Belorusi nadaljujejo z zanesljivimi predstavami in so vknjižili še drugo zmago. Tokrat so padli Danci, končni izid pa je bil 5:1. Danci so prvo tretjino sicer dobili z 1:0, Belorusi pa so v drugi dokaj hitro strli tekmečevo obrambo, jo trikrat premagali, in do konca le še ohranjali ritem.


Prvenstvo nikakor ne gre po načrtih Nemcem. Potem ko so v prejšnji tekmi doživeli polom s Kanado (0:10), so proti Švici prejeli samo en zadetek, a vseeno izgubili. Mož odločitve je bil Denis Hollenstein, ki je zadel v 53. minuti.

V večerni tekmi v Pragi je sta se pomerili Avstrija in Francija. Slednja je zmagala z 2:0. Oba zadetka so dosegli v zadnji tretjini, prvega v 47. minuti, zmago pa so potrdili v 60. minuti, ko je Meunier zadel prazno mrežo.