© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
29.04.2015 22:12:09

Popotnica pred SP: poraz po kazenskih strelih

Arsen Perić

Priprav je konec, zdaj bo šlo kmalu za res. Slovenska reprezentanca je včeraj opravila še zadnji preizkus pred začetkom 79. svetovnega prvenstva, ki se bo na praznik dela s štirimi tekmami začel na Češkem.

Tretji cikel – prvi je potekal na Jesenicah, drugi pa v Ljubljani – priprav je zaključen, naša najboljša izbrana vrsta pa je z delom v slabem mesecu lahko zadovoljna.

Nocoj so risi odigrali še šesto pripravljalno tekmo v aprilu, ki se za Slovence ni končala na najboljši način. V dvorani Wellblechpalast v vzhodnem delu Berlina so palice prekrižali z nemško reprezentanco, ki bo na SP igrala v skupini A v Pragi, ta pa je bila uspešnejša s 4:3 po kazenskih strelih.

Na generalki je Matjaž Kopitar prvič imel na voljo čisto vse varovance, ki jih bo od sobote dalje pošiljal v ogenj. Res, da je večina reprezentantov večji del priprav opravila v celoti, vendar pa je našemu strategu prišlo zelo prav, da je lahko spremljal tudi igro branilca Andreja Tavžlja ter našega paradnega konja Anžeta Kopitarja, ki je po več kot letu v tekmovalnem dresu drsal na veliki ledeni ploskvi.

Po šestih obračunih, na katerih tekmeci risom niso bili dorasli – tudi Avstrijci so v Tivoliju igrali močno oslabljeni –, je bila Nemčija pravzaprav edini resnično pravi test slovenske moči, po katerem bi lahko prvič realno sodili in ugotavljali, kaj lahko od risov pričakujemo v Ostravi.

Nemci so se na domačem ledu sicer veselili zmage, vendar pa tudi Kopitar ne more biti nezadovoljen. Njegovi varovanci so z golom Klemna Pretnarja pol tekme vodili, potem ko se je tehtnica nagnila na drugo stran, pa so Nemce dvakrat ujeli. Anže Kopitar je izenačil na 2:2, Žiga Pance pa je izsilil podaljšek. Ta zmagovalca ni dal, v izvajanju kazenskih strelov pa so bili spretnejši Nemci.


Nemčija - Slovenija 4:3 (0:1, 2:1, 1:1; 0:0) – po kazenskih strelih

Berlin – Wellblechpalast. Gledalcev 4060, sodnika: Bauer, Iwert (glavna, oba Nemčija).
Strelci: 0:1 Pretnar (12., PP1), 1:1 Wolf (31.), 2:1 Ehliz (33.), 2:2 Kopitar (38.), 3:2 Hager (44.), 3:3 Pance (56.), 4:3 Hospelt (PS).
Kazenske minute: Nemčija 10, Slovenija 6.