© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
19.04.2015 20:40:33

Peta zmaga, drugi rez

Nikola Miljković

Danes je naša najboljša reprezentanca odigrala svojo peto pripravljalno tekmo. V dvorani pod Rožnikom so risi palice prekrižali s severnimi sosedi, ki so jih ugnali s 4:3. Slovensko izbrano vrsto do prve tekme na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Ostravi čaka še 13 dni.

Večino tega časa bodo preživeli v Ljubljani, ki jo bodo nato zapustili 27. aprila, ko bodo odrinili proti Berlinu. V nemški prestolnici bodo dva dni pozneje s tamkajšnjo domačo reprezentanco opravili še generalko pred turnirjem, kjer je prvi cilj obstanek med najboljšimi 16 reprezentancami na svetu.
Slovenska ekipa, ki skupaj organizirano vadi zadnja dva tedna, je v tem času odigrala štiri pripravljalne tekme, danes je sledila še peta, edina, ki je bila na sporedu v ljubljanski dvorani, tudi tu pa risi niso
razočarali svojih navijačev.


slovenija avstrija hokej nm
Nikola Miljković

Tako kot je bila velika gneča v Tivoliju, kjer sta hkrati potekali hokejska in odbojkarska tekma, nedeljsko sončno vreme pa je marsikdo izkoristil za pohajkovanje po Rožniku, je v teh dneh velika gneča tudi na ledu.
Po koncu slovenskega državnega prvenstva se je četi Matjaža Kopitarja že pridružil kapetan in napadalec Olimpije Aleš Mušič, vratar Luka Gračnar, prvak lige EBEL s Salzburgom, je že v petek, ko so se risi po dnevu premora od treningov z Jesenic preselili v slovensko prestolnico, prišel pozdravit svoje soigralce in se jim tudi pridružil na ledu, a se za konec tedna odpravil nazaj na Solnograško, kjer so ga čakale še klubske obveznosti. Sloveniji se bo 21-letna hobotnica pridružila v torek, ko se bodo po dnevu premora v Tivoliju nadaljevale priprave naše reprezentance.

slovenija avstrija hokej nm
Nikola Miljković

Takrat bo Kopitarjeva četa štela že manj imen. V nedeljo jih je selektor na list za postavo zapisal 26 (24 igralcev in dva vratarja), kar je izdatno preveč, še posebej če vemo, da se bo v tem tednu – po besedah Matjaža Kopitarja bo to v torek – ekipi pridružil naš velemojster Anže Kopitar, kot zadnji bo v Ljubljano prišel Andrej Tavželj, ki se v Rusiji še vedno bori za naslov prvaka druge lige.

slo avt 8
Nikola Miljković

Prvi rez je selektor naredil pred tednom dni, po tekmi na Madžarskem, ko se je zahvalili Luku Bašiču in Tadeju Čimžarju, vratar Andrej Hočevar je hkrati reprezentanco zapustil samovoljno. Drugi rez je sledil danes, odpadla sta še dva napadalca Anže Kuralt in Rok Leber. "Nanju več ne bom računal, a nekaj rezerve še moramo imeti, treningov je še veliko, upam, da poškodb ne bo. To je bilo treba narediti, to je zdaj odločeno," je po tekmi z Avstrijo pred številčno sedmo silo govoril selektor Kopitar.

slovenija avstrija hokej nm
Nikola Miljković

POENOSTAVITI
Slovenci so na srečanju pokazali veliko pozitivnih stvari. Avstrijci, ki so v našo prestolnico prišli precej oslabljeni, brez vseh hokejistov, ki igrajo za Salzburg in Vienno, so bili vseskozi v podrejenem položaju. A risi, ki so igrali dobro, so se zelo mučili z zadevanjem. Naši severni sosedje so na drugi strani svoje priložnosti dobro unovčevali, a Slovenija je vseeno na koncu navdušila navijače, ki so jih prišli spodbujat v Tivoli. "Veliko je bilo dobrega, tudi na to srečanje bomo gledali s pozitivne strani. Večino tekme smo prevladovali, štiri minute kazni v drugi tretjini nam je malo podrlo ritem, dobili smo tudi zadetek. Imeli smo veliko priložnosti, a nismo dali gola. Poenostaviti moramo še igro, več moramo streljati. Na tem delamo, bomo še delali in upamo, da bo šlo potem tudi več ploščkov v gol," je še dodal Kopitar, ki bo v Ljubljani s svojimi varovanci opravil še devet treningov: "Zdaj bomo začeli uigravati peterke, zdaj so na vrsti detajli."

slovenija avstrija hokej nm
Nikola Miljković

Po srečanju sta misli strnila tudi Jan Muršak in Žiga Pance. "Mislim, da smo zelo dobro igrali, bili smo kvalitetnejša ekipa, čeprav rezultat tega mogoče ne kaže. Ustvarili smo si več priložnosti, a imeli težave z zadevanjem in na koncu smo s težavo zmagali. A pomembna je naša igra in mislim, da smo lahko zadovoljni," je povedal Muršak.

razingar rakovec nm
Nikola Miljković

"Prva tretjina je bila zelo solidna, a smo premalo izkoriščali priložnosti. Na začetku drugega dela smo zaspali, Avstrijcem dali preveč prostora v nevtralni tretjini, a po prejetem golu smo se zbudili in nato tekmo dokaj umirjeno pripeljali do konca," je dodal Pance.

Za malo bolj poseben večer je poskrbela tudi HZS, predsednik Matjaž Rakovec je pred tekmo kapetanu Tomažu Razingarju in branilcu Žigi Pavlinu podaril dresa za poseben dosežek. Raza je namreč prejšnji teden odigral že svojo dvestoto tekmo v dresu Slovenije, Pavlin pa svojo stoto.

Slovenija - Avstrija 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 1200, sodniki: B. Lešnjak, Fajdiga (glavna), A. Lešnjak, Rakovič (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Huber (Geier, Herburger, 23.), 1:1 Pance (Pretnar, 28.), 2:1 Ograjenšek (Vidmar, Pavlin, 29.), 3:1 Muršak (Kranjc, Kovačević, 31., PP1), 3:2 Mitterdorfer (Geier, 37., PP1), 3:3 Woger (Altmann, 53.), 4:3 Sabolič (Gregorc, Tičar, 56.).
Kazenske minute: Slovenija 6, Avstrija 10.

SLOVENIJA
Kristan, Krošelj; Robar, Gregorc, Jeglič, Tičar, Sabolič; Kovačević, Kranjc, Urbas, Muršak, Verlič; Pretnar, Štebih, Razingar, M. Rodman, Pance; Vidmar, Pavlin, Kuralt, Ankerst, Ograjenšek, Leber, Mušič, Goličič, Repe
Galerija