© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
23.05.2014 19:42:38

Novembra bodo risi igrali doma

Grega Wernig

V prihodnji sezoni v Sloveniji SP U-18.

V petek, ko na sporedu na SP v Belorusiji ni bilo tekem, je prišlo do mnogih sestankov in do še več odločitev za naslednjo sezono. Za nas so bile še posebej zanimive tiste, ki neposredno zadevajo slovensko izbrano vrsto.

Od treh turnirjev, ki jih je naša krovna organizacija želela organizirati v prihodnji sezoni, je HZS dobila pravo podporo le v eni kategoriji. Kot smo včeraj že omenili, bomo lahko Slovenci aprila v Mariboru spodbujali mladoletne rise, ki se bodo borili v diviziji 1B. Mlada reprezentanca do 20 let bo igrala v italijanskem Asiagu (divizija 1A), ženska reprezentanca pa v Jaci ali Logronu (divizija 2B).

IIHF je izbrala tudi gostitelja SP elitne skupine za leto 2018. To bo København, ki je v glasovanju dobil 95 glasov, protikandidat, latvijska Riga, pa 12. Turnir bo med 4. in 20. majem 2018, to je za Dansko prvi turnir elitne divizije v zgodovini.

Naslednje leto bo SP, kjer bodo igrali tudi varovanci Matjaža Kopitarja, v Pragi in Ostravi na Češkem, leto pozneje ga bosta gostila ruska Moskva in St. Peterburg, leta 2017 pa bosta v vlogi gostiteljic nastopali dve državi, to sta Nemčija (Köln) in Francija (Pariz). 

V Ljubljani in na Dunaju


HZS pa se je tudi že dogovorila za nekaj pripravljalnih tekem članov med sezono. Risi bodo igrali na treh turnirjih EICH. Novembra bomo enega gostili v Ljubljani, prišle pa bodo reprezentance Avstrije, Belorusije in Japonske.

Decembra bodo člani igrali v Franciji, februarja pa na Dunaju (Avstrija, Slovenija, Italija, Hrvaška), za še kakšno prijateljsko tekmo neposredno pred SP, ki bo konec aprila, pa pogovori še potekajo.


U-20, SP divizije 1A, 14.-20. decembra, Asiago: Norveška, Latvija, Belorusija, Avstrija, Italija, Slovenija

U-18, SP divizije 1B, 12.-18. aprila 2015, Maribor: Italija, Avstrija, Japonska, Ukrajina, Litva, Slovenija

Članice, SP divizije 2B, 11.-17. aprila 2015, Jaca ali Logrono: Avstralija, Španija, Islandija, Belgija, Mehika, Slovenija