© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.12.2014 09:41:49

Ice Fest: Led preslab za trening

Arsen Perić

Če ste se zadnje dni čez dan sprehajali po Ljubljani, ste verjetno zelo uživali. Kot glavni razlog lahko izpostavimo sonce, ki nas je spremljalo praktično ves teden in je poskrbelo za izredno lepe decembrske dni.

Da bi bilo tako tudi v prihodnje, pa si predvsem želijo v hokejski pisarni na Celovški 25. Pivovarna Union Ice Fest je pred vrati, v nedeljo bo Trg republike oživel, kot že dolgo ne.

Vodilni možje Telemacha Olimpije vsaj upajo na to. Vremenske napovedi še vedno niso najbolj obetavne za izpeljavo v tej sezoni prve tekme zmajev pod milim nebom, ki je na sporedu popoldne na zadnji dan v tednu.

V soboto zvečer naj bi se vreme poslabšalo in v nedeljo so napovedane tudi plohe, ki so praktično edina stvar, ki bi lahko preprečila prvo hokejsko zimsko pravljico v središču praznične Ljubljane.

796-34-trg republike led ap
Arsen Perić

SPORED ICE FESTA

Nedelja, 14. december, ob 17. uri: Olimpija – Alba 19
Torek, 16. december, ob 19.15: Olimpija – KAC Celovec
Četrtek, 18. december, ob 19.15: Olimpija – Jesenice

Organizatorji in klub izpod Rožnika sicer optimistično gledajo v prihodnje dni, dokler naše prestolnice ne bo zajel res močan dež, srečanje zmajev z madžarskimi hudiči iz Szekesfehervara ne bo odpovedano.

Kakšna bo usoda prve tekme, pa trenutno ve samo nebo, dejstvo pa je, da ob že malo bolj poplavljeni ledeni ploskvi hokeja ni mogoče igrati.

Od ponedeljka dalje je sicer veliko število delavcev na Trgu republike na vso moč gradilo ledeno igrišče in vse druge infrastrukturne elemente, ki so potrebni za izpeljavo hokejske tekme.

LED ŠE NI NARED
Danes bi morali zeleno-beli prvič preizkusiti ledeno ploskev, na sporedu je bila tudi tekma nočne hokejske lige, a je oboje odpadlo. Led namreč še ni nared, ni tako dober, kot bi si želeli in prireditelji so se ustrašili, da bi ga mogoče prehitro poškodovali. Prav tako še vedno na ledeno ploskev rišejo črte, gre pa za pravi boj s časom.

V prihodnjih dneh pa na ledu ne bo drsalo le prvo ljubljansko moštvo. V ponedeljek je na sporedu srečanje mladinskih ekip Slavije in Jesenic, tudi mlajši hokejisti Olimpije in Celja pa se bodo čez čas podili po ledeni ploskvi Trga republike.

Drsališče bo v slabih dveh mesecih sicer preizkusilo še mnogo drugih drsalcev, rekreativnih, umetnostnih, tistih, ki bodo sploh prvič stopili na led.

Zima v prestolnici bo lahko resnično nekaj posebnega, zdaj lahko samo upamo, da bo pri tem krasnem vzdušju sodelovalo še vreme.