© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
20.09.2024 13:09:05

Noro! Smučarski skoki z novim rekordom, ki pove veliko o tem 'slovenskem' športu ...

Profimedia

Poletje je še in do nove sezone v smučarskih skokih je še daleč. Pa vendar se ljubiteljem tega spektakularnega športa že cedijo sline.

Pred tremi tedni so organizatorji ene od tekem novoletne skakalne turneje, tekme v nemškem Oberstdorfu, dali v prodajo vstopnice za začetek 73. novoletne skakalne turneje. 

In povpraševanje po vstopnicah (v prodajo so jih dali 25.500) je presegla vsa pričakovanja. Za prvo tekmo, ki bo na sporedu v Oberstdorfu 29. decembra so prodali že vse vstopnice, tako da jih ni več na voljo. Tudi ostala prizorišča tekem novoletne skakalne turneje (Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck in Bischofshofen) poročajo, da imajo po vstopnicah veliko povpraševanje in da bodo dragoceni papirčki kmalu pošli. 
Predsednik organizacijskega odbora v Oberstdorfu Georg Geiger je navdušen nad prodajo vstopnic in poziva vse, ki bi si želeli ogledati spektakel na Schattenbergu, da kupijo vstopnice za kvalifikacije. 

Organizatorji vseh štirih tekem novoletne skakalne turneje pričakujejo, da bodo prodali skupaj več kot 100.000 vstopnic.   
Verjamemo, da bodo tudi slovenski orli navduševali na spektaklu v novi sezoni, saj so bili vedno pomemben del novoletne skakalne turneje.