© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
04.01.2017 19:53:08

Je Peter Prevc z gesto provociral žirijo? Prišel sem živ, sicer pa ...

Arsen Perić

Še vedno odmeva neregularna, za nekatere celo škandalozna tekma smučarjev skakalcev v Innsrbucku.

Na njej se je nekaj nadvse nenavadnega primerilo Petru Prevcu, ki bi se moral v paru pomeriti z avstrijskim nasprotnikom. Temu je žirija prižgala zeleno luč, a je trener ocenil, da so razmere prenevarne, zato ga ni želel spustiti. 

Odločil se je, da njegov varovanec skoka ne bo izpeljal, zaradi česar so ga diskvalificirali, najstarejši Prevc pa je ostal brez nasprotnika. Ob nastopu aktualnega zmagovalca svetovnega pokala se je vse skupaj za silo uredilo, Goran Janus se je odločil za štart in Peter je s svojim skokom opravil. 

Ko so prireditelji objavili rezultat para in je Prevc videl, da je proti tekmecu "zmagal" ter se uvrstil v finalno serijo, pa je sledila nenavadna gesta; namreč stisnjena pest slovenskega šampiona. Seveda skrajno neobičajno, če vemo, da skok ni bil pretirano dober, zmaga pa samoumevna. 

Zato se je pojavila teorija, da je Peter provociral žirijo in protestiral proti razmeram. "Živ sem prišel dol. Sicer pa, če mojega predhodnika niso spustili dol, jaz sem preživel brez posledic. Na skok sem se povsem normalno pripravil. Konec koncev zaupaš žiriji," je odgovor za Sportal nekoliko zavil v celofan. 

Iz njega lahko razberete, kar želite, gesta vsekakor ostaja neobičajna in v njej je nedvomno bilo sporočilo. Je pa Peter za umiritev še resnicoljubno dodal: "V zadnjih letih ali še več letih ni bilo nobenega padca, ki bi se zgodil zaradi nevarnih pogojev. Če se zbereš in narediš odličen skok, te tudi slabi pogoji manj kaznujejo."