© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
04.01.2017 17:10:27

Goran Janus predstavil svojo plat innsbruške loterije

Glede na zadnja uspešna leta pod vodstvom 46-letnega strokovnjaka, bi rezultatsko gledano tekmo v Innsbrucku lahko označili kot eno najslabših v njegovi eri.

Goran Janus je med potjo v Bischofshofen, kamor se je reprezentanca hitro odpravila takole za Slovensko smučarsko zvezo povzel včerajšnjo 'loterijsko' tekmo v Innsbrucku:

»Drži, bilo je mučenje. Škoda je predvsem to, da se je takšna tekma zgodila prav na novoletni turneji. Če gre za navadno tekmo sredi sezone, gre enostavno mimo, se pozabi. Karte so se tako pri vrhu malce premešale, veliko skokov je bilo ponesrečenih. Od naše ekipe sem, glede na poskusni skok, pričakoval več, a res je, da tudi neke pretirane sreče nismo imeli. Delali pa smo tudi kar velike, grobe napake. Enostavno se v tem vremenu in ob zaletnem mestu, ki je bilo nizko, ni moglo narediti več.«

Je bila tekma neregularna? So bili morda načrti drugačni? "Tekma je šla skozi, ena serija in to se šteje. Plan B je bil, da bi tekmo prestavili v Bischofshofen, kar bi lahko, ampak ne vem zakaj. To je že za nami."

Tudi rumene majice ni več na ramenih slovenskega skakalca. Domna Prevca je namreč slekel Daniel Andre Tande, ki je z zmago zdaj vodilni tako v seštevku turneje kot v svetovnem pokalu. Janus pa o tem ni želel razpravljati. "V seštevku turneje smo res izgubili stik z vrhom, a pred nami je še ena tekma in tam bomo skušali iztržiti čim več. Zdaj se peljemo v Bischofshofen, vremenske napovedi še nismo gledali. Zdaj se peljemo in najprej je tja potrebno varno tudi priti."