© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
04.01.2017 15:35:36

Po neregularni (?) tekmi v Innsbrucku zmagala zgolj loterija in Tande

vszi

Na tretji tekmi novoletne turneje je končana prva in edina serija, v kateri slovenski orli niso naleteli na poljub sreče s strani muhastega tirolskega vetra in žirije.

Prvo serijo in s tem tudi tekmo je v največji meri krojilo vreme. Še posebej zelo nestanoviten veter, ki je vseskozi menjal svojo smer. Ta je v svoj urok ujel tudi Domna Prevca, ki je v slabih pogojih (112,5) komajda prehitel svojega tekmeca v paru, po prvi seriji pa je kljub odličnem nastopu v poskusni seriji, kjer so bile razmere bolj prijazne skakalcem, zasedel 'le' 25. mesto. 

Nič pretirano bolje ni šlo niti njegovemu bratu Petru (114,0), ki pa niti ni potreboval zmage v paru, saj so njegovega tekmeca Avstrijca Hubra diskvalificirali, saj se v 10. sekundah ni spustil po naletu. Najstarejši od bratov Prevc je tekmo sklenil kot 19. 

Ostali Slovenci se ne bi uvrstili v finale, a so bili tako vsaj relativno blizu, saj je obveljala zgolj ena serija. Cene Prevc je bil 40. , Jurij Tepeš 32., Jernej Damjan 27. in Anže Semenič 36.

Z odličnim skokom je ogromno dela kar se tiče celotne turneje opravil Daniel Andre Tande, ki je s 128,5 metri prehitel dolgo presenetljivo vodilnega rojaka Roberta Johanssona (na koncu je osvojil drugo mesto), ki je imel najboljše pogoje v prvi seriji (133,0).

Z nestrpnostjo je nato Tande čakal na nastop obeh vodilnih na turneji v zadnjem paru. Najprej je svoje opravil Kamil Stoch, ki je padel v poskusni seriji. Stoch je zmogel 'le' 120,5 metrov, oboleli Stefan Kraft pa je kot zadnji skakalec še slabše opravil svojo nalogo in pristal pri 116,0 metrih. Tako sta oba virtualno v skupnem seštevku zaostala za Danielom Andrejem Tandejem. Poljak zaostaja 1,7 točke, Kraft pa že več kot 16, s čimer je postal osmoljenec domače tekme.

Finalna serija se naj bi začela ob 15.55, a so se organizatorji, ki jih je pregnal mrak, odločili, da obvelja zgolj prva serija.