© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
08.09.2015 21:17:36

Lepa Anna se je odločila

vszi

Anna Fenninger se je odločila. Klaus Kärcher ni več njen menedžer, avstrijska smučarska zveza pa ji je dodelila tudi novo predstavnico za medije.

Celo pomlad in še dobršen del poletja se je vlekla saga Fenninger, ki se je od vrele kaše na začetku počasi ohlajala in včeraj so jo dokončno pojedli vsi za eno mizo. Svoje žlice za zajemanje iz iste sklede pa ni dobil Annin doslej največji zaupnik, za katerega je še tri mesece nazaj trdila, da ne gre stran pod nobenim pogojem.

Kratko je tako potegnil Kärcher, za vse skupaj pa je morala avstrijska smučarska zveza seči globoko v žep. Spor med Fenningerjevo in zvezo je bil predvsem zaradi sponzorjev, saj je Anna hotela imeti na čeladi sponzorja, ki bi za to odštel velike denarje. In velike denarje je ponujal Mercedes, kar pa bi pomenilo navzkrižje interesov, ker je glavni sponzor zveze Audi. Kot kaže, so Anna in odgovorni na zvezi zgladili spor, Salzburžanka pa je za povrh dobila še profesionalno predstavnico za medije (edina poleg Marcela Hirscherja v avstrijski ekipi) Ursulo Hoffmann, ki jo seveda plačuje zveza.

Anna je včeraj na družbenem omrežju zapisala: "Vrnila sem se domov. Poskusila bom nekaj novega, saj bom prvič udarila žogico za golf. Novo je tudi to, da imam novo predstavnico za medije Ursulo Hoffmann. Spremembe sodijo v življenje in prinašajo napredek. Zato sva se z menedžerjem Kärcherjem razšla."

Danes 45-letna Ursula (nekdanja atletinja) je nazadnje delala v vodstvu nemške televizije Sky, prej pa je bila prepoznaven obraz te televizije ob športnih poročilih, bila pa je tudi posebej zadolžena za formulo ena. Za Hoffmannovo, ki ima tudi avstrijski potni list, je to vrnitev v smučarski šport, saj je že med leti 2003 in 2008 na nemški nacionalni televiziji ARD delala kot voditeljica prenosov tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju. "Anna je izjemna športnica. Pogumna, nekonvencionalna, nadvse uspešna. Zelo se veselim, da ji bom lahko pomagala na njeni poti z mojimi izkušnjami," je ob prevzemu novega delovnega mesta dejala Ursula.

Zaenkrat gre Anni po njenem izbruhu ob koncu pomladi vse kot po maslu, saj se v naslednjih dneh pričakuje, da bo namesto dolgočasne banke na njeni čeladi zdaj nekaj bolj živega – vijoličasta čokoladna rapsodija.