© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
08.09.2015 10:58:23

Špilak trinajsti v Kanadi

Profimedia

V Edmontonu se je končala kolesarska dirka po Alberti. Skupno vodstvo je zadržal Nizozemec Bauke Mollema (Trek Factory Racing), Simon Špilak je dirko končal na 13. mestu.

V zadnji, šesti etapi so se za zmago udarili sprinterji, največ moči je imel Nemec Nikias Arndt (Giant-Alpecin), drugo mesto je zasedel Avstralec Michael Matthews, tretje pa Novozelandec Dion Smith. Mollemova najbližja zasledovalca Britanec Adam Yates in Tom-Jelte Slagter sta sicer poskušala z napadi, a se Mollema ni pustil presenetiti, tako da je obdržal šest sekund prednosti pred Britancem.

"Za nami je odličen teden. Izkazalo se je, da smo glavno stvar naredili v moštvenem kronometru, nato pa v zahtevnih etapah prednost le branili. Bilo je težko, a na koncu sladko, saj se praktično ne spomnim, kdaj sem zmagal kakšno večdnevno dirko," je bil po zmagi zadovoljen kolesar Treka, ki je nazadnje slavil leta 2013, ko je dobil etapo na Vuelti. V istem letu je bil najboljši tudi v etapi na dirki Po Švici, na večdnevnih dirkah v profesionalni konkurenci pa doslej skupne zmage sploh še ni imel.

Simon Špilak je v zadnji etapi za zmagovalcem zaostal pet sekund, v skupnem seštevku pa je pridobil mesto in dirko končal na 13. mestu. Za Mollemo je v šestih etapah zaostal minuto in 51 sekund.