© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
07.09.2015 18:12:10

Smučarska tekačica češka rekorderka v teku

www.skinordic.cz

Najboljša češka smučarska tekačica v minuli zimi Eva Vrabcova-Nyvltova se dobro znajde tudi na atletskih stezah. V soboto je s časom 33:07 postavila češki državni rekord v teku na 10 tisoč metrov.

Devetindvajsetletnica ima za sabo dokaj uspešno sezono v smučarskem teku. V seštevku svetovnega pokala je bila na 19. mestu, v seštevku novoletnega Tour de Ski na šestem, z devetim mestom v teku na 30 kilometrov s skupinskim startom pa se je izkazala tudi na SP v Falunu.

To pa ne pomeni, da Eva ne more biti uspešna tudi na atletskih stezah. Na močnem mednarodnem mitingu v Pragi, imenovanem Birell Grand Prix, je 10 kilometrov odtekla v času 33:07, hitreje kot pred njo katerakoli češka atletinja v tej disciplini. Čas je bil vsega sedem sekund slabši od norme, s katero bi lahko nastopila na letošnjem atletskem SP v Pekingu.

"Vedela sem, da sem dobro pripravljena, kar so pokazali tudi testi. Na tek se nisem posebej pripravljala, saj sem še nekaj dni prej oddelala svoj blok treningov na rolerjih," je povedala po rekordu.

Za naslednje poletje si je za cilj zadala, da bi odtekla tudi maraton. "Rada bi se preizkusila v praškem maratonu. To bo moja prva tovrstna izkušnja, o času pa ne bi rada špekulirala," je še dodala Eva.