© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
07.06.2015 20:40:16

Vračajo se globusi za alpsko kombinacijo

Grega Wernig

Predsedstvo Mednarodne smučarske zveze (Fis) je na seji v bolgarski Varni med drugim potrdilo člane komisije športnikov med letoma 2015 in 2017, ki so jih izvolili minulo zimo. Predsednica je švedska alpska smučarka Jessica Lindell-Vikarby, med 13 člani pa je tudi slovenska smučarska skakalka Katja Požun.

Člani vodstva Fis so med drugim potrdili večje število tekem v kombinaciji v alpskem smučanju; smučarke bodo imele štiri teke, smučarji pa tri, kar pomeni, da bodo po daljšem času ponovno podeljevali tudi globuse za alpsko kombinacijo.

Prav tako bodo prihodnjo zimo na programu testne tekme za olimpijske igre 2018 v Južni Koreji; februarja 2016 bosta smuk in superveleslalom za moške, smučanje prostega sloga, deskanje na snegu in tekmovanja v snežnem parku.

Smučarski tekači bodo obeležili deseto obletnico Tour de Ski, smučarji skakalci pa bodo imeli osrednjo tekmo na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu v Avstriji.

Potrdili so tudi programe tekmovanj svetovnih prvenstev leta 2017 v alpskem smučanju v švicarskem St. Moritzu in nordijskem smučanju v finskem Lahtiju. V St. Moritzu bodo prvič uvedli kvalifikacije tudi za ženske tekme; te se bodo pridružile že doslej uveljavljenim na moških temah SP.