© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.06.2015 19:40:11

Scozzoli Dugonjiću vrnil udarec

Reuters

Drugi dan odprtega plavalnega prvenstva Slovenije v Kranju se je italijanski zvezdnik Fabio Scozzoli oddolžil Ravenčanu Damirju Dugonjiću za sobotni poraz na 50 m prsno in 100 metrsko razdaljo dobil s solidnim izidom 1:01,03. Slovenski reprezentant je za njim zaostal štiri desetinke in bil zadovoljen z najboljšim izidom sezone.

"Imel sem lepo priložnost za boj. Fabio je plaval izid, ki sem si ga želel sam, ampak boljši je glede na letošnjo sezono in lahko mu le čestitam. Zase sem vesel, da napredek je, pa čeprav ni velik. Izide moram zdaj stopnjevati in prihodnji teden me v Rimu čaka nova dobra tekma. Glede na utrujenost po pripravah moram biti z najboljšim izidom v sezoni danes zadovoljen," je po nastopu povedal trenutno najboljši slovenski plavalec Dugonjić.

O samem dvoboju z italijanskim olimpijcem pa je dodal: "Že na začetku sem videl, da mi je ušel, a nisem spreminjal ritma. Zdelo se mi je, da se mu na koncu približujem, ampak za zmago sem preveč izgubil na prvih 50 metrih."

V ženski konkurenci najboljša slovenska plavalka ostaja Anja Klinar, ki je osvojila še četrti in peti posamični naslov. Začela je z osebnim rekordom 4:10,12 na 400 m prosto, le nekaj minut kasneje pa je suvereno slavila še na 200 m delfin. "Zadovoljna sem z osebnim rekordom na 400 m prosto, vendar so cilji v sezoni seveda višji. Za takšno trening tekmo je to v redu, zdaj pa upam, da bom to v močni konkurenci prihodnji teden v Rimu še popravila. Za delfin pa bi morala biti za res dober izid bolj spočita in lahko sem zadovoljna. Upam, da bodo šli izidi na naslednjih tekmah samo še gor," je po tekmi dejala Klinarjev, še enkrat več najuspešnejša udeleženka slovenskega prvenstva, ki so ji za še boljše izide manjkale tudi močnejše tekmice.

Velenjčanka Nastja Govejšek je zanesljivo opravila s konkurenco na 50 m delfin, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde pa na 100 m prsno. Izpostaviti velja tudi obe ravenski kadetinji Janjo Šegel in Janjo Jamšek, ki sta nadaljevali z doseganjem kadetskih rekordov, slednja pa je postala tudi absolutna prvakinja na 200 m hrbtno. Za še večje presenečenje pa je poskrbela Šeglova, ki je v finalu na 100 prosto še enkrat več popravila kadetski rekord Slovenije in premagala tudi uveljavljeni reprezentantki Radovljičanko Tjašo Pintar in Nastjo Govejšek. O kakovosti izida Šeglove najbolje priča podatek, da bi ta zadostoval za nastop na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu.

V moški konkurenci izredno razburljiva tekma na 400 m prosto, kjer je srbski reprezentant Vuk Čelić iz kranjske Zvezde na koncu odbil močan napad mariborskega reprezentanta Martina Baua in s težavo obdržal dve desetinki sekunde prednosti. Na 200 m delfin je bil Madžar Bence Biczo premočan za Radovljičana Roberta Žbogarja. Na 100 m prosto se je še enega naslova veselil plavalec Ljubljane Anže Tavčar.

S kadetskim rekordom je absolutno zmago na 400 mešano slavil David Mihalič iz ljubljanske Olimpije. V ženski konkurenci je zmagala Špela Bohinc iz kranjskega Triglava. Žensko tekmo na 1500 m prosto je dobila Radovljičanka Špela Perše.