© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
28.02.2015 13:30:56

Anketa: Ali je četrto mesto Petra Prevca razočaranje ali ne?

Reuters

Peter Prevc je bil pred začetkom prvenstva kot vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala eden glavnih kandidatov za zlato odličje, na koncu pa je ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder v posamični konkurenci. Ali je to razočaranje ali ne?

PRIMOŽ ULAGA
Že res, da je bil na papirju med pričakovanimi nosilci in favoriti, ampak na Švedskem mu očitno niso odgovarjali objekti. Že na majhni skakalnici se ni najbolje odrezal, to pa je najbrž pustilo posledice tudi v nadaljevanju. Na veliki skakalnici sta bila pritisk in želja po zmagovalnem odru še toliko večja, kar pa očitno ni delovalo najbolje na njegove predstave. Ni skakal ravno tako, kot vem, da lahko, ampak to so vendarle skoki. Zadnja tekma v primerjavi z ostalimi ni bila nič posebnega, četrto mesto je vsekakor vrhunski rezultat,  glede na to, da je Peter vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, pa so seveda vsi pričakovali medaljo. Slednja žal ni prišla, zaradi česar morda mnogi niso ravno najbolj zadovoljni. Na skokih so lahko mimogrede trije pred teboj, morda ta dan nisi ravno v najboljši formi, pojavijo se majhne napake in ne uspeš izvesti vrhunskega skoka. Bil je blizu, ni bil pa takšen, kakršen zna biti. Tukaj so v igri malenkosti, prav gotovo pa je sposoben zmagati, kar je tudi že dokazal. Na zadnjih letih mu je na velikih tekmah vedno uspelo pobrati medaljo, na Švedskem se ni izšlo ravno po njegovih željah, pa tudi ostali so bili bolj zadržani. Zdi se mi, da tokrat ni bilo tiste prave energije.

ROBERT KRANJEC
Ne vem, kako na vse skupaj gleda Peter, je pa res, da ga je imela večina za resnega kandidata za medaljo, navsezadnje je vodilni v skupnem seštevku. Toda konkurenca je zelo huda, v vrhu je kar nekaj skakalcev, ki so bili kandidati za odličje in hitro se lahko zgodi, da so trije pred teboj. Zdi se mi, da ni odskakal na takšni ravni, na kakršni je sposoben. Kot kaže, je imel nekaj težav, saj to niso bili tisti skoki, ki jih zna prikazati v vrhunski formi. Škoda, ker je osvojil četrto mesto in za las ostal brez odličja.

PETRA MAJDIČ
Naši športniki so se v Falunu maksimalno trudili. Tako pri tekačih kot tudi pri skakalcih so na rezultate vplivale tudi vremenske razmere, dejstvo pa je, da so tekme na svetovnih prvenstvih vedno loterija. Kar zadeva Petra Prevca, to ne more biti razočaranje, četrto mesto ni v redu, ampak je odlično. Cilji morajo vedno biti visoki, če bi športniki rekli, da gredo na prvenstvo samo tekmovati, potem mediji nikoli ne bi bili zadovoljni.

Galerija