© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.02.2015 13:04:58

Tokić na DP po osmih letih

Grega Wernig

Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah bo danes in jutri gostila 24. člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice. Po mnogih letih se na vrhunec domače namiznoteniške sezone vračata rekorderja po številu naslovov državnih prvakov, Biljana Todorović in Bojan Tokić.

"Željo po mojem nastopu na državnem prvenstvu je izrazila NTZS. Glede na to, da mi zveza res stoji ob strani, me podpira in da imam zadnje čase z vodilnimi korekten in spoštljiv odnos, sem privolil v nastop na DP, v upanju, da bo moj nastop še dodatno koristil promociji namiznega tenisa," je svojo odločitev pojasnil Tokić, ki je nazadnje na državnem prvenstvu nastopil v Cerknici leta 2007, ko je v finalu s 4:2 ugnal Mitjo Horvata in prišel še do svojega sedmega naslova državnega prvaka.

Primat so nato prevzeli igralci iz Pomurja – tri naslove je osvojil Horvat, enega Bojan Ropoša, dva pa Jan Žibrat. Lani je do svojega prvenca po dolgem čakanju prišel še Uroš Slatinšek. Tokić je poskrbel tudi za lepo potezo, saj ni pozabil stare obljube in bo v konkurenci dvojic združil moči z Bojanom Pavičem: "Drži, da sem Paviču pred desetletjem obljubil, da bom tudi z njim enkrat odigral dvojice. Na državnih prvenstvih potem nisem več nastopal, zdaj pa je prišel čas, da obljubo izpolnim. Seveda to ni samo obljuba, ampak tudi motivacija."

Še lepše spomine na državna prvenstva kot Tokić ima Bilijana Todorović, ki je absolutna rekorderka po številu državnih naslovov v samostojni Sloveniji. Med letoma 1995 in 2008 je karizmatična Biba osvojila kar 20 naslovov državne prvakinje (6 posamezno, 8 dvojice in 6 mešane dvojice). V zadnjih letih nastopa v elitni francoski ligi Pro-A, posamičnih turnirjev pa se ne udeležuje.

Ob napovedi vrnitve je bila nasmejana: "Pred letom dni sva se z Bojanom bolj v šali pogovarjala, da bi nastopila na državnem prvenstvu, zdaj pa je to postalo realnost." Na Jesenicah bo svoj tretji zaporedni naslov sicer lovila Korošica Manca Fajmut. Krona za najboljšo mešano dvojico bo podeljena že v soboto zvečer, drugi dan se bo začel ob 10. uri s tekmami osmine finala posameznikov, zaključil pa okoli 15. ure.