© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
29.11.2014 21:26:37

Lanišek brez zlomov

Reuters

Mladi slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je po grdem padcu na tekmi svetovnega pokala v Kuusamu opravil prve zdravniške preglede

Po prvih informacijah pa z Domžalčanom ni nič hujšega. Lanišek nima nič zlomljenega, dobil je udarec v bok, v palcu na roki pa ima natrgane vezi, je sporočil trener reprezentance Nejc Frank.

"Lahko povem, da je bil na slikanju v Kuusamu. Nič nima polomljenega. Dobil je udarec v bok, v palcu na roki ima natrgane vezi. Koleno je celo. Peljali so ga v Oulu na slikanje ledvic in notranjih organov. Mislim, da je to povsem preventivno. Bolje, da se to naredi. S fizioterapevtom Urbanom Jarcem sta po tekmi z rešilcem šla v Uolo, to je kakšne tri ure vožnje stran," je iz Kuusama sporočil Frank.

Lanišek je danes odprl finalno serijo, skočil dobro, neslo ga je daleč, tik pred pristankom pa se mu je odpela smučarska vez, tako da je končal s padcem. Iz ciljne arene so ga odpeljali v akiju, a 18-letnik je ob tem v zrak dvignil palec v znamenje, da je z njim vse v redu.