© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.11.2014 19:47:25

Pri plezalcih vse po pričakovanjih

Arsen Perić

Na zadnji tekmi DP v težavnostnem plezanju Mina Markovič petič, domen Škofic pa še tretjič slavila absolutni naslov .

Mina Markovič je sezono končala kot absolutna zmagovalka državnega prvenstva v težavnosti. Skupno zmago za absolutni naslov državne prvakinje je potrdila na najboljši možni način z zmago na nocojšnji tekmi v Kranju, ko je v finalu osvojila vrh smeri. Pri članih je skupni zmagovalec državnega prvenstva postal Domen Škofic.

Markovičeva je osvojila še peti zaporedni naslov absolutne zmagovalke državnega prvenstva v težavnostnem plezanju, potem ko je skupni seštevek dobila že v letih 2010, 2011, 2012 in 2013. Za Markovičevo je znova sanjska sezona, še zlasti zaključek je bil res izjemen, ko od septembra ni stopila z odra za zmagovalke. Letos se je veselila srebrne kolajne na svetovnem prvenstvu, treh zmag na tekmah svetovnega pokala, vključno z najbolj prestižno zmago na tekmi v Kranju, s čimer se je zavihtela na drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti. Vnovičen uspeh v državnem prvenstvu je bil tako povsem samoumeven.


Domen Škofic je absolutni zmagovalec državnega prvenstva v težavnosti postal tretjič po vrsti. Povsem na vrhu razpredelnice je bil namreč že v sezonah 2013 in 2012. Za Škoficem je najboljša sezona doslej, v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti je sezono končal na petem mestu, trikrat je stal na stopničkah, v kombinaciji disciplin pa je bil tretji. S četrtim mestom je bil pri vrhu tudi na svetovnem prvenstvu v težavnosti v Gijonu.

Zadnje dejanje letošnje športno-plezalne sezone se bo na devetih plezalnih dnevih Kranja odvilo v nedeljo, ko bo v športni dvorani Zlato polje še finale državnega prvenstva v balvanskem plezanju, z začetkom odločilne tekme za kolajne ob 18. uri.