© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
03.08.2024 08:50:55

Moški teniški finale: O tem sta sanjala, o tem smo sanjali

Profimedia

Danes pozno popoldne bomo v Parizu že spoznali novo olimpijsko prvakinjo v tenisu, ko se bosta za zlato pomerili Hrvatica Donna Vekić in Kitajka Zheng Qinwen, a nedvomno bo veliko več pozornosti deležen nedeljski moški finale, v katerem se bosta pričakovano pomerila Španec Carlos Alcaraz in Srb Novak Đoković.

V veliki finale se je kot prvi prebil španski teniški »princ« in aktualni zmagovalec OP Francije Alcaraz, ki je v polfinalu Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu prepustil zgolj dve igri.


Mladi, le 21-letni teniški as, ki je postal najmlajši finalist moškega teniškega olimpijskega turnirja vseh časov, je letos ob grand slamu na igriščih Roland Garrosa slavil tudi v Wimbledonu, je za napredovanje z izidom 6:1 in 6:1 potreboval uro in 15 minut, njegova zmaga pa nikoli ni bila pod vprašajem.

alcaraz PORTRET V KROGEC pm
Profimedia

Malo pred 21. uro smo nato dobili še potrdilo, ki smo ga pričakovali, o katerem so teniški navijači sanjali – jutri bo Španec za olimpijski prestol in večno slavo bil bitko s srbskim rivalom Novakom Đokovićem, ki je v Pariz prišel po zadnjo lovoriko, ki mu manjka v njegovi fantastični zbirki.

Drugi igralec sveta in zmagovalec 24 turnirjev za grand slam je v polfinalu s 6:4 in 6:2 premagal Italijana Lorenza Musettija. Nole, ki bo igral v prvem olimpijskem finalu, je za zmago nad Musettijem, ki je v Parizu nase opozoril z zmago nad branilcem naslova iz Tokia, Nemcem Alexandrom Zverevom, potreboval uro in petdeset minut. Đoković, ki je pred tedni prestal operacijo kolena, je v polfinalu pokazal dovolj, njegovo koleno pa mu včeraj ni delalo nobenih preglavic.

Mu pa je na žulj spet stopilo občinstvo, s katerim (pa tudi s sodnikom) se je kar nekajkrat sporekel, saj so tudi v polfinalu nekaj njegovih gest pospremil z vzkliki 'buuu'. Nazadnje sta Alcaraz in Đoković moči merila na OP Velike Britanije, ko je mladenič iz El Palmarja kar 18 let starejšega kolega premagal s 6:2, 6:2 in 7:6.