© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
02.08.2024 13:13:58

Kako naprej? Oglasila se je naslednja tekmica kontroverzne Alžirke, te besede močno odmevajo

Profimedia

Kontroverzno Alžirko že v soboto čaka naslednji dvoboj.

Polemike na boksarskem turnirju na olimpijskih igrah so vse glasnejše. V četrtek se je dvoboj prvega kroga ženske kategorije do 66 kg med Imane Khelif in Italijanko Angelo Carini končal po zgolj 46 sekundah, ko je Italijanka v solzah in okrvavljena predala dvoboj. Carini se je z dvoboja umaknila po dveh prejetih udarcih v obraz, po koncu se ni želela rokovati z Alžirko, nato pa je pokleknila na sredino ringa in zajokala. V svojih izjavah pa je namigovala na vprašanje glede spola tekmice.

Družabna omrežja so ponorela, javnost se je postavila na stran Italijanke, ki je bila v ringu nemočna, Alžirka pa se je zavila v molk. Že naslednji dvoboj jo čaka v soboto, tekmica pa Madžarka Anna Luca Hamori. Če gre soditi po njenih besedah pred tem težko pričakovanim obračunom, potem o predaji ne sploh ne razmišlja.

"Nič me ni strah, sploh me ne zanima, kaj pravijo mediji in družabna omrežja. Če je ona ali on res moški, potem bo to zame še večja zmaga," je svojim in tujim medijem v Parizu samozavestno dejala Madžarka.