© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
02.06.2016 20:27:04

Đoković se je za las izognil diskvalifikaciji (foto in video)

reuters

Najboljši teniški igralec na svetu je imel precej sreče v svojem četrtfinalnem dvoboju proti Tomašu Berdychu. Toda ne zaradi rezultata ...

Srb je namreč po treh nizih odpravil Čeha s 6:3, 7:5, 6:3 in se še šestič zapored uvrstil v polfinale edinega turnirja za grand slam, ki ga v svoji karieri še ni dobil. 

Toda kaj lahko bi se zgodilo, da bi kljub vodstvu moral spakirati kovčke in se posloviti od Pariza. V enem od živčnih trenutkov je namreč proti tlom zalučal lopar, ki mui je odfrčal iz rok in skoraj pristal v linijskem sodniku. 

djokovic 1
Đoković je imel precej sreče, da je lopar le za nekaj decimetrov zgrešil linijskega sodnika.
vszi

Kakršenkoli dotik bi pomenil, da bi bil po pravilih Srb diskvalificiran, s čimer bi se poslovil od možnosti za prvi naslov v Roland Garrosu. 

Nasploh je bilo na osrednjem igrišču med dvobojem Čeha in Srba kar nekaj polemik. Đoković je bil deležen tudi nekaj žvižgov, ko je izsilil prekinitev dvoboja zaradi dežja, medtem ko je bil Čeh prepričan, da bi lahko igrali, saj so bile razmere skozi dvoboj skorajda identične.

Medtem ko je bil dvoboj prekinjen na Philippe Chatrieru pa sta Dominic Thiem in David Goffin nemoteno nadaljevala dvoboj na igrišču Suzanne Lenglen.

Skratka, čudni dogodki na skrajno čudnem peščenem grand slamu.