© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
02.06.2016 16:25:00

Matevž Kamnik končal kariero in postal trener

Nekdanji slovenski reprezentant Matevž Kamnik se je moral pri 27 letih zaradi težav s poškodbami predčasno posloviti od igralske kariere, vendar bo še naprej aktiven v odbojki, saj bo v novi sezoni trener Maribora.

Poškodba kolena mu je lani preprečila, da bi bil član slovenske reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji osvojila srebrno medaljo. Vrnitev na igrišče se mu ni posrečila, vmes je diplomiral na Fakulteti za šport, pred nekaj dnevi pa se je z vodstvom mariborskega prvoligaša dogovoril, da bo prevzel vodenje prve ekipe.

"Za zdaj smo se dogovorili za enoletno sodelovanje. Seveda bi raje videl, da bi do tega prišlo pozneje in bi še lahko igral, žal pa to ni možno. Vendar se s tem ne obremenjujem več, pred mano je nov življenjski in strokovni izziv. Vesel sem, da se vračam v klub, v katerem sem začel svojo kariero. Maribor je imel v preteklosti veliko svetlih trenutkov, že v času nekdanje Jugoslavije in potem tudi v slovenski ligi, ko je v času Dragutina Baltića osvojil svojo zadnjo lovoriko. Zavedam se, da se preko noči ne bo dalo vrniti na stare tirnice, toda v treh, štirih letih se da marsikaj narediti. Predvsem v Arkasu sem videl, kako lahko deluje klub tudi pri mlajših selekcijah in eden od ciljev bo ravno ta, da razširimo svoje delovanje pri mlajših selekcijah," je o svojih načrtih spregovoril Kamnik.