© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.07.2015 17:03:54

Slovenija brez možnosti proti Izraelu

Tudi Izrael se zdi precej premočan nasprotnik za slovensko reprezentanco v tenisu.

Slovenska teniška reprezentanca je izgubila tudi drugi dvoboj Davisovega pokala v 2015. Po gostovanju na Slovaškem, kjer so varovanci kapetana Blaža Trupeja marca izgubili z 0:5, se nekaj podobnega obeta tudi v Tel Avivu. Izrael je namreč po igri dvojic povedel s 3:0 in si tako že zagotovil obstanek v prvi evroafriški skupini.

Slovenija je bila že pred odhodom v Izrael obsojena na poraz. Udeležbo v dresu z državnim grbom je namreč odpovedalo šest od osmih najboljših slovenskih igralcev. Tako je Izrael že po prvem dnevu prišel do prednosti 2:0, zmagovalca pa je odločil v soboto. Dvojica Dudi Sela/Ben Patael je premagala slovensko navezo Grega Žemlja/Aljaž Radinski s 6:1, 6:2 in 6:4.

"Vse ostalo kot zmaga Izraela bi bilo velikansko presenečenje. Dejstvo je, da s takšno postavo v prvi evroafriški skupini nimamo možnosti in si tudi ne zaslužimo mesta v njej. Vprašanje je, kaj bo septembra ali oktobra. Če bodo fantje pripravljeni obleči državni dres, se lahko nadejamo obstanka, vendar tudi to ni sigurno, saj imata tako Litva kot Ukrajina spoštovanja vredne igralce," pravi Blaž Trupej.

Kljub dvema porazoma ima Slovenija še vedno možnost za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Konec septembra jo doma čaka dvoboj z Litvo.

IZRAEL - SLOVENIJA 3:0
petek
Dudi Sela - Nik Razboršek 6:1, 6:3, 6:2
Amir Weintraub - Grega Žemlja 6:3, 6:2, 1:6, 6:7, 6:4

sobota
Ben Patael/Dudi Sela - Aljaž Radinski/Grega Žemlja 6:1, 6:2, 6:4

nedelja
Dudi Sela - Grega Žemlja
Amir Weintraub - Nik Razboršek