© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.07.2015 09:32:54

Davisov pokal: oslabljeni Slovenci v Izraelu

Arsen Perić

Močno oslabljena slovenska teniška reprezentanca bo danes začela dvoboj drugega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala. Na gostovanju v Izraelu jo čaka favorizirana domača vrsta, ki bo imela za nameček še pomoč s tribun. Košarkarska dvorana v Tel Avivu je namreč razprodana.

Organizatorji dvoboja pričakujejo okoli 3500 gledalcev ter zanesljivo zmago izraelske reprezentance, ki bi si tako zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini.

Uvodni dvoboj bosta odigrala prvorangirani domači tenisač Dudi Sela, 90. igralec na svetu, in drugi lopar Slovenije Nik Razboršek, 714. na lestvici ATP, za katerega bo to drugi nastop v državnem dresu v Davisovem pokalu. Prvi dan bosta nato nastopila še Amir Weintraub in Grega Žemlja.

Glede na to, da je Slovenija v Izrael odpotovala z le dvema od osmih najboljših tenisačev na računalniški lestvici, se kapetan Blaž Trupej zaveda, da zmaga ni realnost. "Za nas bo vsak osvojeni niz že velik uspeh," pravi Trupej.

V primeru poraza bi imela Slovenija še vedno možnost za obstanek v prvi evroafriški skupini. Konec septembra bi namreč gostila zasedbo Litve, s katero se je v zadnjih šestih letih srečala dvakrat in jo obakrat premagala.