© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
17.07.2015 08:02:38

Tomić aretiran v Miamiju

vszi

Medtem ko teniška reprezentanca Avstralije igra dvoboj Davisovega pokala proti Kazahstanu, si je Bernard Tomić privoščil nov izpad.

22-letnega Tomića je policija priprla in mu sledi najmanj visoka globa, ker se je upiral aretaciji in razgrajal po hotelu v Miamiju. Do osebja se je obnašal žaljivo in agresivno, potem ko so ga prosili, da zmanjša glasnost glasbe.

Predstavnik policije je povedal tudi, da so ga prosili, da hotel zapusti, vendar Tomić ni hotel sodelovati s predstavniki oblasti. Zaradi upiranja aretaciji lahko Tomić pristane tudi v zaporu.

Vodja projektov na avstralski teniški zvezi Patrick Rafter, katerega je Tomić navedel kot poglavitni razlog, da ne igra za reprezentanco, je glede na zadnje dogodke povedal, da je Tomić s svojim obnašanjem dosegel dno. "Kot kaže je Tomić ponoči dosegel dno. Edino upanje je, da ne more pasti nižje, kar pomeni, da se lahko stvari obrnejo samo še na boljše," je dejal nekdanji odličen igralec.

Tomića naj bi v hotelu vsaj trikrat klicali gostje in varnostniki in ga prosili, če zmanjša glasnost glasbe v sobi. V policijskem poročilu je zapisano, da je Tomić varnostnikom agresivno pokazal sredinec in se ni zmenil za njih ter še povečal glasnost glasbe. Takoj zatem so iz hotela poklicali policijo in...

Ostali, ki so se zabavali v Tomićevi sobi so ob prihodu policije zapustili hotel, Bernard pa tega ni hotel, saj je policiji dejal, da ga hotelsko osebje in gostje nadlegujejo. Potem ga je policija aretirala in odpeljala.

Predsednik avstralske teniške zveze Steve Healy, ki je Tomića kaznoval zaradi vročih izjav na novinarski konferenci v Wimbledonu, je incident označil kot zelo žalosten. "Spet je storil neumnost. Tomić je izjemen teniški talent, toda star je šele 22 let. Če bo uredil stvari v svoji glavi, potem bi lahko izkoristil svoj talent in naredil nekaj velikega. Ni še prepozno, da se spremeni, toda okoli sebe ima ljudi, ki mu samo škodijo," je dejal Healy. Tomić je v začetku tedna izgubil na turnirju v Newportu v prvem krogu proti malo znanemu rojaku Johnu-Patricku Smithu.