© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
03.01.2015 10:21:39

Leto 2015 bo vroče kot pekel

facebook

Včeraj se je s kvalifikacijskimi dvoboji v Brisbanu tudi uradno začela tekmovalna teniška sezona. Polona Hercog v Shenzenu, Blaž Kavčič v Dohi.

Do nedelje se sicer igra ekshibicijski turnir v Abu Dabiju, kjer pa ne gre povsem zares. Včeraj sta bila sicer odigrana polfinalna dvoboja, ki pa nista dala realne slike. Prvič po dolgem času (po oktobru, ko ga je v Baslu premagal Borna Čorić) je zaigral Rafael Nadal, vendar je proti Andyju Murrayju zaigral katastrofalno in izgubil z 2:6 in 0:6. Andy ga je sicer po dvoboju tolažil z vzpodbudnimi besedami, vendar so bolj kot ne izzvenele v prazno. Je pa odlično igro pokazal Novak Đoković, ki je s 6:1 in 6:2 pometel s Stanom Wawrinko.

V nedeljo se začnejo pravi turnirji. V Dohi bo prvi nosilec Đoković, poleg njega pa se bosta za finale borila še Nadal in Tomaš Berdych. Na turnirju bo zaigral tudi Blaž Kavčič. V Brisbanu bo prvi nosilec Roger Federer, družbo pa mu bosta delala Kej Nišikori in Miloš Raonić. Najslabše zaseden bo turnir v indijskem Chennaiju, kjer je prvi nosilec Wawrinka, v kvalifikacijah pa igra tudi Aljaž Bedene.

Dekleta bodo igrala v Brisbanu (Marija Šarapova, Ana Ivanović) in Shenzenu, kjer je Polona Hercog v glavnem žrebu (prva nosilka je Simona Halep). Na Kitajsko je prispela že pred novim letom. "Prispela sem 30. decembra in seveda takoj začela trenirati. Imam še nekaj časa za treninge in navajanje na časovno razliko, tako da upam, da bo šlo dobro," je dejala Polona, ki ima za leto 2015 velike načrte. Verjame, da se je sposobna vrniti vsaj na mesta, na katerih je nekoč že bila. Prvo priložnost za preboj bo imela že v Shenzenu.