© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
02.01.2015 16:00:37

Spor glede sponzorjev?

Najboljša smučarka pretekle sezone v svetovnem pokalu Anna Fenninger naj bi se sprla z avstrijsko smučarsko zvezo, ker naj bi se oba tabora tepla za iste sponzorje.

V novo leto je Anna stopila precej nejevoljna, saj je na družbenem omrežju omenila, da si je avstrijski časopis Kronen Zeitung privoščil članek, ki vzdiguje prah in ustvarja napetost med njo in zvezo, v resnici pa naj ne bi bilo od vsega tega nič res. Časopis je poročal o napetostih med Anninim menedžerjem Klausom Kärcherjem in avstrijsko zvezo, šlo pa naj bi za zelo veliko denarja.

Zapletlo naj bi se pri sestavljanju nove pogodbe med zvezo in Anno. Glavni sponzor, banka (je tudi glavni sponzor Marcela Hirscherja), naj ne bi hotel podaljšati pogodbe s Fenningerjevo, ker naj bi bile njene denarne zahteve previsoke, poleg tega ni zadovoljen z njenim sodelovanjem. Vse skupaj naj bi sprožili na avstrijski smučarski zvezi zaradi drugega velikega sponzorja.

810-27-fenninger1

Mercedes je Anni ponudil veliko denarja za sodelovanje, problem pa je v tem, da je glavni sponzor avstrijske zveze Audi. In na zvezi naj bi prepovedovali sodelovanje Anne in Mercedesa, ker bo drugače prišlo do konflikta interesov. Zaradi tega naj bi bila v tem trenutku komunikacija med ekipo Fenninger in predsednikom avstrijske zveze Petrom Schröcksnadeljem omejena na minimum.

Anna je na silvestrovo komentirala članek v Kronen Zeitungu. "Živjo! Kronen Zeitung je vnovič prezgodaj prižgal zažigalno vrvico. O vsem skupaj ne vemo nič, je pa članek kreativen in zabaven," je zapisala Anna in navijačem želela še odlično zabavo in vse najlepše v novem letu.

Športniki imajo tudi drugje težave s sponzorji, saj je pravilo, da če imajo ekskluzivne pogodbe z zvezo, potem posamezniki ne morejo imeti dodatnega sponzorja iz iste "branže" (recimo: če je neka zavarovalnica sponzor zveze, športnik ne more imeti druge).

Fenningerjeva je trenutno eno najbolj zaželenih avstrijskih športnih imen, in ker je alpsko smučanje med najbolj prepoznavnimi športi pri naših sosedih, ima tudi res lepe ponudbe. Anna je v Avstriji postala športna ikona tudi zaradi zelo prijetnega videza in fotogeničnosti, tudi sama pa rada redno objavlja svoje fotografije ob različnih priložnosti.

Niso pa niti potihnile govorice o neslogi med Lindsey Vonn in Mikaelo Shiffrin v ameriški reprezentanci. Odkrili naj bi celo glavni razlog, ki je seveda denar. Kar nekaj sponzorjev, ki so trenutno zvesti Vonnovi, naj bi želeli prestopiti v tabor Shiffrinove. Med njimi tudi najbolj bogati Red Bull.