© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
20.12.2014 10:01:01

Trener za moške mi bolj odgovarja

Arsen Perić

Polona Hercog se bo vrnila v Slovenijo. A le za en dan, saj bo takoj potem odpotovala na trening v Dubaj. Polna optimizma zapušča Barcelono, novi trener Joaquin Muñoz Bejarano pa se ji bo pridružil v Avstraliji. Trening na akademiji naj bi dal rezultate, ki si jih želi.

"Ekipa, s katero delam tukaj, je neverjetna in delamo odlično. Igramo na zunanjih igriščih, kar je ta čas v Evropi res težko. To pomeni, da imamo srečo tudi z vremenom. Sicer na akademiji delam z različnimi trenerji, največ pa sem delala z Joaquinom, ki bo z mano na začetku sezone. V tem mesecu sva se super ujela, naredila tudi nekaj dobrih sprememb v moji igri in res komaj čakam na prve turnirje," je na začetku pogovora dejala Polona, ki se je šele okoli osmih zvečer vrnila v stanovanje, ki ga je v Barceloni najela za mesec dni. "Ves dan sem na treningih na akademiji. Tja pridem okoli 8.30, potem sledi trdo delo. Potem grem še na fizioterapijo in malo prej sem prišla domov. Jem pa kar med najinim pogovorom," se je nasmejala Polona, ki je bila res dobro razpoložena.

"Res sem dobro razpoložena, ker je vse v redu. Treniram odlično, saj imam kar nekaj igralk, s katerimi lahko igram. Tu so Para-Santoja, Dominguez-Lino, Gabi Muguruza, Carla Suarez-Navaro in še nekaj drugih. Jutri bom igrala s Svetlano Kuznjecovo, s katero sem trenirala tudi prejšnji teden, tako da je trening res raznolik. Poleg tega pa je lažje trenirati, lažje prebrodiš krizo, če je več igralk na istem, kot si ti," je povedala Mariborčanka.

802-31-hercog ekipa

Novi trener je torej uvedel nekaj novih prijemov, ki Poloni očitno ležijo. "Muñoz je bil do zdaj trener tenisačev in je med drugim treniral tudi Nizozemca Igorja Sijslinga. Tudi moja igra je bolj "moška", če temu lahko tako rečem, saj sta moji najmočnejši orožji servis in forehand. Si predstavljate, kako je pokalo, ko sva igrali z Muguruzo ena proti drugi. Tudi ona je tak tip igralke kot jaz. Kot kaže, mi bolj odgovarja trener, ki je večinoma treniral moške. Poskuša mi vcepiti bolj agresivno igro z več gibanja. Ima pač drugačen pristop, kot ga imajo trenerji, ki se ukvarjajo večinoma z ženskami," je bila navdušena Polona, ki seveda ni pozabila na telesno pripravo.

"Kje pa, tu delamo vse po načrtu. Se boste kar ustrašili, ko boste videli, kako sem okrepila mišice na rokah," se je spet nasmejala Hercogova. Je že videti tako kot Serena Williams? "Ne, ne! Mi spredaj še kar nekaj manjka," se je pošalila najboljša slovenska igralka, ki ima v novi sezoni visoke cilje.

"Zdrava sem, kar je zelo pomembno. Res pa komaj čakam na začetek sezone. No, Joaquin me uči tudi potrpežljivosti. Saj veste, da si velikokrat želim preveč ali pa vse naenkrat, kar ni dobro. Zdaj bom morala gledati na tenis iz dvoboja v dvoboj. Le tako lahko res napredujem. Zaenkrat sem s svojo igro zelo zadovoljna, toda pravo igro bomo videli šele na turnirjih. Občutki so super in pozitivno gledam v naslednjo sezono. Vem, da ne bo lahko, hkrati pa sem pripravljena na izzive in verjemite, da so moja pričakovanja precej visoka," je za konec še dejala Polona, ki bo po Dubaju potovala na Kitajsko, kjer bo igrala prvi turnir v Shenzenu, potem pa sledi pot v Avstralijo in ...: "Upam na najboljše in verjamem, da je leto 2015 lahko moje leto."