© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
24.11.2014 17:39:26

Švicarska zabava s solatno skledo (foto)

Reuters

Kakšnih deset tisoč navijačev je v Lozani pozdravilo junake Davisovega pokala.

Pred nekaj več kot tednom dni je teniško javnost pretresla predaja zaradi poškodbe Rogerja Federerja, ki bi se moral v finalu zaključka sezone v Londonu pomeriti z Novakom Đokovićem. Nekaj je bilo takšnih skrajnežev, ki so to potezo označili za sramotno, večina teniških privržencev pa je cel teden pred finalom Davisovega pokala trepetala za Federerjevo zdravje. Seveda ne smemo pozabiti niti na njegov spor s Stanislasom Wawrinko v londonskem polfinalu, vse skupaj pa se za Švicarje ne bi moglo končati bolje. Bolj sanjsko.

Najboljša švicarska tenisača sta kar sama opravila delo, navdušujočo igro sta pokazala tudi v dvojicah in po zmagi velikega Federerja se je Švica prvič v zgodovini veselila naslova v Davisovem pokalu. Nič čudnega torej, da je v ponedeljek popoldne Lozana ponorela in sprejela svoje heroje, ki so pokal, ki jo mnogi 'ljubkovalno' poimenujejo kar solatna skleda, dvignili visoko v zrak. 

Med drugim jim je za zgodovinski uspeh čestital tudi predsednik Fife Joseph Blatter, spodaj pa si lahko ogledate še fotogalerijo sprejema. 

Galerija