© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
08.08.2024 17:53:27

Pa to je neverjetno! Poglejte kaj se je zgodilo Toniju Vodišku, ko je jadral za zlato ...

OKS

Danes je bila na sporedu finalni dan jadranja v formuli kajt, kjer se za zlato kolajno bori Koprčan Toni Vodišek.

Dolgo so jadralci in jadralke v formuli kajt čakali, da so lahko šli na vodo in opravili s polfinalnimi vožnjami. Po zmagah v polfinalu sta se pri moških v finale uvrstila Avstrijec Valentin Bontus in Italijan Riccardi Pianossi, ki sta bila že prej v najboljšem položaju. Potem so zaradi pritožbe Brazilca, ki je zmagal prvi polfinalni plov v skupini z Italijanom, najprej začeli s finalom deklet. Na koncu je zmagala Britanka Eleanor Aldridge, ki je finale začela z zmago zaostanka za domačinko Lauriane Nolot. Toda dobila je dva finalna plova in osvojila olimpijsko zlato. Srebro je vzela Francozinja, tretja pa je bila Nizozemka Annleous Lammerts.

Moški so v finalu opravili s prvim plovom v katerem je zmagal Avstrijec Bontus, Vodišek pa je bil četrti. Toda pred drugim plovom je veter začel jenjati in v vodo sta padla tako Vodišek kot Bontus. Ker pravila ne dovoljujejo, da se plov začne po 17.40 uri, so finalno regato prekinili in prestavili na jutri, ki je edini rezervni dan za jadralce. 

Pred jutrišnjim finalnim dnem, ko bo jadranja zanesljivo konec (če ne bo dovolj vetra obvelja trenutna razvrstitev) vodi Vodišek z dvema zmagama, po eno imata Singapures Maximilam Maeder in Bontus, Italijan Pianossi pa še nima nobene zmage.