© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2024 12:56:02

Kajtar Toni Vodišek: Že vse življenje me motivira želja, da ne bi bil zgolj sin očeta Rajka!

alesfevzer.com

Koprčan Toni Vodišek je v jadranju pred igrami v Parizu že izkusil olimpijske boje, res pa je, da je bilo to na mladinskih OI v Buenos Airesu leta 2018. Tedaj je osvojil srebrno medaljo.

Nato se je izkazal še v članski konkurenci in postal tudi svetovni in evropski prvak v kajtanju, ki bo prvič na programu OI na regatnih poljih pred Marseillom.

"Pred nastopi na OI sem dobro pripravljen, naspan, z glavo na ramenih. S super ekipo ter ljudmi okrog mene bom znal prikazati, kar znam. V Marseillu in okolici ter na morju pred njim smo preživeli že dva meseca in nas nič ne more presenetiti. Komaj čakamo na nedeljo, da se vse začne, glavo bom dvignil visoko in grem pokazati vloženo delo. Na regatno polje pa grem tudi zato, da se zabavam," je napovedal 24-letni Vodišek.

toni vodisek
tps

Med drugim je bil svetovni prvak v Cagliariju leta 2022 ter naslednje leto podprvak, naslov na prvenstvu stare celine je osvojil v Nafaktosu leta 2022 in bil tri leta prej v Cagliariju evropski podprvak in je eden največjih favoritov za slovensko olimpijsko medaljo na igrah v francoski prestolnici. Regata za medalje je na programu 8. avgusta.

vodisek 24 mm
Martin Metelko

"Te OI sem vzel tako kot vsako navadno tekmo, nič drugače, s ciljem, da se dokažem. Moja posebna taktika je, da sem še vedno jaz, da se ne spremenim, da se moram zabavati. Na koncu bo zmagal najboljši in verjamem, da smo to tudi sposobni prikazati," je nekoliko po ovinkih sporočil svoj cilj na OI Vodišek.

Ima športnega idola, to je kar njegov oče Rajko, ki je v Kopru na noge nedavno postavil tudi povsem nov družinski hotel in je tudi vodja njegove ekipe. "Že vse življenje me več ali manj motivira želja, da ne bi bil zgolj Vodišek mlajši. S športom sem postal oseba zase, ne le sin očeta Rajka," je eno od motivacij, ki ga žene na treningih in tekmovanjih, izpostavil slovenski predstavnik v razredu kite.

vodisek leski 24 af
arhiv Ekipe

Njegov največji tekmec bo verjetno 17-letni Maximilian Maeder, ki ga je lani na svetovnem prvenstvu tudi edini premagal in mu odvzel svetovni naslov. Mladi Singapurec je do zlata prišel zadnji dan, ko ga je v odločilni regati za mesto prehitel in obrnil uvrstitvi na vrhu razvrstitve, na katerem je bil pred tem slovenski predstavnik. Maeder, daleč najmlajši svetovni prvak v jadralni zgodovini, je naslov ubranil tudi letos. Vodišek je po velikih težavah z opremo osvojil osmo mesto.