© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.05.2017 18:44:08

Slovenija s prvo dvorano za odbojko na mivki

V ljubljanskih Črnučah je bila danes uradna otvoritev prve dvorane za odbojko na mivki v Sloveniji. Ob štirih igriščih v dvorani, je v športnem parku Ludus na voljo še šest zunanjih igrišč za odbojko na mivki.

Športna dvorana v Črnučah je bila zgrajena na javno zasebnem partnerstvu med mestno občino Ljubljana in društvom Ludus, ki ga vodita nekdanja odbojkarja Tomi Šmuc in Martin Hrast, vsa sredstva, ki so bila vložena v infrastrukturo, pa so izključno s strani Ludusa. Vrednost celotnega projekta je bila ocenjena na milijon tristo tisoč evrov.

"Odbojka na mivki je v zadnjem času vse bolj priljubljena in ker je tudi olimpijski šport, je bil skrajni čas, da odbojkarji in odbojkarice pridejo do možnosti izbire med dvoransko odbojko in odbojko na mivki. Naš namen je razvijati športno panogo kot takšno, imeti svoj klub, igralce, v končni fazi pa tudi izobraževati trenerje, sodnike ..., se pravi, da bi odbojko na mivki dvignili na višjo raven," je ob otvoritvi dejal Šmuc, nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant.

"V dvorani se bo možno ukvarjati tudi z drugimi športi na mivki, kot so nogomet, rokomet, tenis, badminton in drugo, kar se zdaj že izvaja v svetu. Poleg dvorane s štirimi igrišči za odbojko na mivki, je v objektu še ena manjša, 200 kvadratnih metrov velika večnamenska dvorana, v kateri se bodo izvajale vodene vadbe, vadbe za starejše občane, rojstnodnevne zabave in podobno. Že zdaj pa imajo v njej telovadbo predšolski otroci," je še dodal Šmuc.

Na otvoritvi dvorane v športnem parku Ludus so bili prisotni tudi Nina Lovšin in Lea Gostinčar ter Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki bo v letošnji sezoni Slovenijo zastopali na turnirjih svetovne serije FIVB in evropske serije CEV.