© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.05.2017 11:32:17

Šarapova morala priznati premoč svoji največji kritičarki Bouchardovi

Reuters

Teniški turnir WTA v Madridu z nagradnim skladom 5,924 milijona ameriških dolarjev je sinoči postregel z enim najbolj težko pričakovanih dvobojev. V drugem krogu sta se udarili povratnica po dopinški kazni Rusinja Marija Šarapova in Kanadčanka Eugenie Bouchard, ena izmed najbolj neusmiljenih kritičark ruske zvezdnice. Dvoboj je dobila Bouchardova.

Bouchardova, ki je Šarapovo po njeni vrnitvi v karavano označila za goljufivko in pozvala odgovorne, naj Rusinji izrečejo dosmrtno prepoved nastopanja in delovanja v tenisu, do Rusinje ni pokazala usmiljenja niti na igrišču.

Triindvajsetletna Kanadčanka je po skoraj treh urah slavila zmago z izidom 7:5, 2:6, 6:4 ter se bo v osmini finala pomerila s prvo nosilko Nemko Angelique Kerber, ki je v drugem krogu premagala Čehinjo Katerino Siniakovo s 6:2, 1:6, 7:5. Kanadčanka je slavila prvo zmago proti Šarapovi v njunih petih medsebojnih srečanjih.

"Seveda, da sem imela še dodatno motivacijo pred dvobojem. Bila sem v stanju posebnega navdiha in misije, kajti veliko igralk mi je pred dvobojem zaželelo srečo, in to igralke, s katerimi ponavadi niti ne govorim. Tako da sem želela zmagati najprej za sebe in tudi za vse te ljudi, ki so me bodrili. Veliko ljudi ima svoje mnenje o vsem tem, ampak se bojijo spregovoriti na glas in se ne želijo izpostavljati," je po dvoboju priznala Bouchardova.

Šarapova se ni želela spuščati v polemiko, ampak je v ospredje postavila le svojo igro in formo, ki jo želi čim bolj izpiliti za morebiten nastop na odprtem prvenstvu Francije: "Že kar nekaj let sem del te igre, dobro poznam 'dril' in vse to vznemirjenje, govorice, primerjave, rivalstvo, vse to je del igre."

Značke: tenis wta