© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.05.2017 15:42:13

Griffey iz družine baseballa v ameriški nogomet

Trey Griffey, sin člana hrama slavnih baseballa Kena Griffeyja mlajšega in vnuk Kena Griffeyja starejšega, dvakratnega zmagovalca svetovne serije v baseballu, je podpisal pogodbo z ekipo ameriškega nogometa Indianapolis Colts. Sprejemalec Griffey sicer ni bil izbran na naboru lige NFL, kljub temu pa se bo preselil iz univerzitetne ekipe Arizone.

Sedeminštiridesetletni Griffey mlajši, ki je v 22-letni poklicni karieri dosegel 630 "home runov" in je s tem šesti v zgodovini lige MLB, je bil v hram baseballa umeščen lani, igral pa je za Seattle Mariners, Cincinnati Reds in Chicago White Sox.

Griffey starejši, ki ima sedaj 67 let, je trikrat igral na tekmi vseh zvezd in je svetovno serijo v baseballu osvojil leta 1975 in 1976 s Cincinnatijem. Med letoma 1973 in 1991 je igral za Redse, New York Yankees, Atlanta Braves in Seattle.

Triindvajsetletnega Treyja Griffeyja je ekipa Mariners izbrala na lanskem naboru baseball lige MLB, čeprav tega športa tekmovalno ni igral od začetka srednje šole, na koncu pa se je odločil za ameriški nogomet.