© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.05.2017 14:28:30

Danes mineva 23 let od nesreče Ayrtona Senne (video)

Reuters

Pred točno 23 leti se je zgodila ena večjih tragedij v športni zgodovini. V Imoli se je smrtno ponesrečil voznik v formuli ena Ayrton Senna, dotlej trikratni svetovni prvak in zmagovalec na 41 dirkah.

Steza Enzo in Dinok Ferrari v Imoli je bila usodna za legendarnega in izjemno priljubljenega Brazilca, tragedija pa je za vedno spremenila svet formule ena.

senna 1
Reuters


Senna je življenje izgubil pri 34 letih, s hitrostjo preko 300 km na uro se je v zavoju Tamburello zaletel v zid in bil na mestu mrtev. Pred sezono je Brazilec, kot da bi čutil, da se bo zgodilo nekaj groznega, dejal: "To leto bo leto nesreč. Srečni bomo, če se ne bo zgodilo nekaj hudega." Žal je imel prav.

Dirka se je začela z nesrečo JJ Lehta in Pedra Lamyija, potem pa je na stezo prišel varnostni avtomobil, ki je ohladil gume na Ayrtonovem bolidu in prav to je po enem od scenarijev vzrok za nesrečo. Ko se je varnostni avtomobil umaknil, se je v sedmem krogu dirka nadaljevala. Slika iz kamere na Ayrtonovem bolidu je šla v neposredni prenos vse do trenutka, ko je Brazilec zletel iz steze in podaljšal naravnost v zid.

senna
YT