© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Oste Bakal
Oste Bakal
25.11.2016 10:25:10

Prvakinja Krka gosti izolski Arrigoni

Katja Gutnik bi na Kodeljevem morala osvojiti vsaj dve točki.
Katja Gutnik bi na Kodeljevem morala osvojiti vsaj dve točki.
Oste Bakal

Samo še ta in prihodnji konec tedna in končan bo prvi del tekmovanja v obeh prvih ligah. O naslovu jesenskega prvaka med moškimi se bo odločalo prvo soboto v decembru, ko igrata Kema Puconci in Krka.

To seveda ne pomeni, da tudi tokrat ne bo na sporedu nekaj zanimivih in negotovih dvobojev. Še posebej lepo tekmo lahko pričakujemo v Novem mestu, kjer prvouvrščena Krka gosti tretjeuvrščeni Arrigoni. Z izjemo izkušenega Uroša Slatinška imata obe ekipi v svojih vrstah odlične mlade igralce, ki bodo v prihodnosti imeli glavno besedo v slovenskem "ping pongu." Na sami tekmi pa kljub vsemu lahko pričakujemo še eno zanesljivo zmago aktualnih državnih prvakov, saj bo Slatinšek sam osvojil tri točke, a gotovo tudi gostje, zlasti mlada Erik Paulin in Michele Vigini, ne bodo razočarali.

Bistveno lažje delo kot Krko čaka tokrat ekipo puconske Keme, ki je tudi še vedno brez poraza v tem prvenstvu. Prekmurci se tokrat gotovo ne bodo preveč utrudili na gostovanju pri Olimpiji na ljubljanski Galjevici. Mladi domačin Črt Lovro Grm Urbančič bi sicer lahko osvojil kakšno točko, varovanci trenerja Bojana Raka pa bodo vseeno še naprej brez zmage. Tudi drugi dve ljubljanski ekipi, Kajuh Slovan in Ilirija, bosta tokrat gotovo ostali brez zmage. Na Kodeljevem gostujejo Mariborčani, ki potrebujejo dve novi točki za preboj na tretje mesto na lestvici, Ilirija pa tudi nima nobenih možnosti na gostovanju v Murski Soboti. Nekoliko bolj dramatično bo najbrž v Mengšu, kjer pa so kljub vsemu v prednosti gostje s Koroške. Fužinar Interdiskont na čelu z Mitjo Horvatom bi moral zmagati, a tudi izkušeni gostitelji niso za podcenjevanje.

Pri dekletih bo odločitev o jesenskih prvakinjah padla že ta konec tedna, ko na Koroškem igrata neporaženi ekipi Mute in Arrigonija Izola. Gostiteljice in aktualne državne prvakinje so vsekakor favoritinje tudi proti odličnim Primorkam, a bo z njimi potrebno zaigrati še bolj zavzeto. Dvojčici Zala in Nika Veronik ter Vesna Rojko, ki je očitno kot vino, starejša je, boljša je, bi po vseh pravilih morale doseči še eno zmago, a tudi gostje z Obale so lahko sila nevarne. To še zlasti velja, če bo v ekipi tudi izkušena Jana Ludvik, ki bi lahko bila v veliko podporo Lei Paulin in Katarini Lydiji Sterchi.

Zanimivo zna biti tudi na ljubljanskem Kodeljevem, kjer Kajuhovke gostijo ekipo Logatca. Ker sta ekipi izenačeni na lestvici, lahko zmagovalke računajo na uvrstitev med četverico, ki bo spomladi imela več možnosti za uvrstitev v končnico. In čeprav tudi ekipa Kajuh Slovana igra več kot solidno, gre pričakovati zmago gostij iz Logatca, kjer imajo s Katjo Gutnik, Kajo Okorn in Tjašo Mihevc bolj izenačeno ekipo. Dokaj izenačen dvoboj lahko pričakujemo tudi v Vrtojbi, kjer Letrika gosti Ptujčanke. A čeprav imajo gostje odlično Katjo Krajnc, bi morala zmaga ostati doma, še zlasti, če bi domači trener Miroslav Tokić v ekipi imel tudi Nino Pavlin. Najlažje delo bo tokrat imela ekipa Vesne, ki v Zalogu gosti Jeseničanke, ki v tem prvenstvu edine niso osvojile niti točke. Tako bo bržkone ostalo tudi po tej tekmi.

Pari 8. kroga v I. SNTL
MOŠKI
Krka – Arrigoni Izola (17.00)
Olimpija – Kema Puconci (17.00)
Kajuh Slovan – ŽNTK Maribor (17.00)
Mengeš – Fužinar Interdiskont (17.00)
Sobota – Ilirija (17.00)
ŽENSKE
Muta – Arrigoni Izola (17.00)
Kajuh Slovan – Logatec (17.00)
Vesna Zalog – Jesenice (17.00)
Letrika – Ptuj (17.00)
prosta je ekipa Keme Puconci