© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
24.11.2016 20:02:11

Začetek za balinarke v Šiški in San Vendimianu

. Reprezentantka idrijskega Kolektorja Polona Zule.
. Reprezentantka idrijskega Kolektorja Polona Zule.
Zdenko Fajdiga

Pred vrati je peta sezona v mednarodni ženski balinarski ligi LIBL, v kateri bo letos nastopalo osem ekip iz štirih držav, med njim tri iz Slovenije.

Slovenski udeleženci so Krim, Kolektor Idrija in Triglav, iz Hrvaške Komiža in Čavle, iz Italije Florida in Buttrio ter Ruma iz Srbije. Tekmovali bodo po ligaškem sistemu v disciplinah trojica, dvojica, klasično, bližanje in zbijanje v krog ter natančno, hitrostno in štafetno zbijanje. Tekme bodo zaradi manjših stroškov v obliki turnirjev. Za vsako ekipo lahko igra tudi ena igralka iz drugega kluba kot okrepitev, kar sta izkoristila Kolektor in Komiža. V idrijski ekipi bo tako igrala tudi slovenska reprezentantka Sara Jenčič, za hrvaški klub pa Marta Marčelja.

Prva dva turnirja bosta v nedeljo v ljubljanski dvorani v Šiški (prireditelj Triglav) in italijanskem San Vendimianu (organizator Florida). V Ljubljani bodo tekme 1. in 2. kroga Triglav - Ruma, Buttrio - Triglav, Krim - Buittrio in Ruma - Krim, v Italiji pa Komiža - Kolektor Idrija, Komiža - Čavle, Florida - Čavle in Florida - Kolektor. Začetek v obeh dvoranah bo ob 10. uri.

V zadnjih štirih izvedbah mednarodne lige LIBL sta bila le dva zmagovalca. Najprej slovenski šampion Krim, potem pa trikrat italijanski Buttrio, prav tako s kopico reprezentantk, ki tudi tokrat sodi med najresnejše favorite za končno zmago.